Prefer acest gen de tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe, în locul clasicului tort diplomat.
Este și mai ușor de făcut, dar și mai light, comparativ cu crema aceea cu multe ouă, de la diplomat.
Face parte din categoria „Torturi fără coacere” și este așa de răcoros, merge de minune, mai ales după mesele copioase de sărbători.
Am asamblat tortul in cea mai mare tava de cozonac pe care am avut-o, cu dimensiunile: b: 11,5 cm, B: 15 cm, H: 10 cm, L: 26 cm.
Ingrediente
- Pentru o formă de cozonac cu dimensiunile: 11/15/30 cm
- 600 ml frișcă lichidă
- 400 g iaurt cremos
- 50 g zahăr cu aromă de vanilie
- 36 pișcoturi savoiardi
- 700 g compot de piersici
- 565 g compot de ananas, rondele
- 3 clementine
- 3 kiwi
- 15 g gelatină
Dimensiuni tavă: b: 11,5 cm, B: 15 cm, H: 10 cm, L: 26 cm
Mod de preparare pentru tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe
Începem cu pregătirea fructelor.
Pregătirea cremei
Asamblare tort răcoros cu cremă de iaurt și fructe
Tot din categoria torturilor cu pișcoturi, fără coacere, vă mai recomand de pe blog și rețeta de tort cu pișcoturi duo și cremă de mascarpone cu dulceață de cireșe amare.
Dar mai găsiți pe blog astfel de rețete, de unde vă puteți inspira.
Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
5 comentarii
Foarte tare reteta! Va felicit
Superbă rețetă, eu nu prefer torturile prea dulci.
Mulțumesc frumos! Nici noi nu le preferăm dulci.
Abia aștept să încerc reteta !
Mă bucur! Sunt sigură că va fi pe gustul familiei!