Îmi plăceau tare mult madlenele din comerț, dar de când am descoperit această rețetă simplă de madlene cu aromă de lămâie, a devenit favorita mea.
Le preparam în forme de brioșe, însă de curând, am primit de la bucătăraș.ro forma specială pentru ele, așa că am inaugurat-o.
Au ieșit ca niște bijuterii aromate cu lămâie și foarte pufoase la mijloc.
Ingrediente
- 3 ouă
- 150 ml lapte
- 150 gr zahăr pudră
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 400 gr făină
- coaja și zeama de la o lămâie
- 1 vârf cuțit sare
- 1 plic praf de copt
- zahăr pudră pentru ornat
Rețetă simplă de madlene cu aromă de lămâie – Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor.
Mixăm ouăle cu zahărul până devin spumoase, apoi adăugăm amestecul de unt și lapte, ușor răcit.
Praful de copt îl stingem în zeama de lămâie și îl adăugăm în vas, împreună cu coaja de lămâie rasă fin.
Mixăm bine totul și adăugăm, treptat, făina.
Vom obține un aluat cu textura ușor moale, ca o ciulama.
Cu ajutorul unei lingurițe, umplem formele pentru copt madlenele. Nivelăm aluatul și dăm formele la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius.
Nu uităm nici de testul cu scobitoarea, mai ales la prima rundă.
Vor ieși aproximativ 100 de madlene punând aluat fix cât este forma. Adică fără vârf, pentru că oricum ele iși vor mări mult volumul în timpul coacerii.
Cand se răcesc le decorăm cu zahăr pudră.
Eu chiar o consider o rețetă simplă de madlene cu aromă de lămâie și merită preparată, alături de alte fursecuri, la zile festive.
Sunt foarte bune și dimineața, alături de cafea sau ceai și sunt spornice.
În speranța că v-a plăcut această rețetă simplă de madlene cu aromă de lămâie, vă urez spor și poftă bună!
Mai găsiți pe blog o rețetă de madlene cu nucă și vișine din dulceață.
Dar găsiți și rețete de brioșe, în cazul în care nu dețineți o formă de copt pentru madlene.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
6 comentarii
Sunt superbe madlenele, felicitari! Parca le si simt aroma 🙂
Tare bunicele sunt, s-au mancat imediat ca le-au placut pofticiosilor 🙂
Si noua ne plac mult! Poate prea mult… :))) Mi-ai amintit sa mai fac si teroristilor! :)))
Multumesc de vizita, Laurici!
Eu aceasta reteta o faceam sub forma de briose, dar arata mai bine in formele de madlene, sunt mai delicate 🙂
Minunate!!!
Mamei ii plac mult,asa ca ar trebui sa-mi iau forma si sa le incerc.
Sunt tare bune, Dia, pufoase si aromate!