Chiar dacă sunt mai bune cu ceapa prăjită, eu și ai mei preferăm genul acesta de sarmale din carne de porc fără prăjeală, pentru că sunt mai light, mai sănătoase.
Partea „neplăcută” este că mănânci mai multe, pentru că nu simți acel disconfort, sau sățietate, așa cum simți după cele cu prăjeală.
Dar găsiți pe blog și rețeta clasică de sarmale în foi de varză acră.
Și mai găsiți și rețeta de varză în straturi sau varză a la Cluj.
Iar dacă vă place mâncarea de varză, găsiți pe blog o întreagă colecție de rețete cu varză acră, dar și cu varză proaspătă.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de sarmale din carne de porc fără prăjeală.
Ingrediente
- 1 kg carne de porc tocată, nu foarte grasă
- 250 g costiță afumată
- 2 cepe medii
- 100 g orez
- 50 ml ulei
- 2 verze acrite, medii
- 2 lingurițe cimbru
- 1/4 linguriță piper măcinat și 8-10 boabe
- 3 foi de dafin
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- sare, după gust
- 150 g bulion
Porții: 45
Timp de preparare: aproximativ 4 ore
Mod de preparare pentru rețeta de sarmale din carne de porc fără prăjeală
Pregătim ingredientele