Cheesecake marmorat cu ciocolată și vișine

de Maria Udrea
0 comentarii
Cheesecake marmorat cu ciocolată și vișine

Chiar îmi era dor de gustul unui cheesecake și cum aveam niște brânzeturi prin frigider, n-am mai stat pe gânduri și am încropit rapid un cheesecake marmorat cu ciocolată și vișine.

E ceva mai complexă rețeta față de un cheesecake simplu, prin natura și complexitatea ingredientelor.

Însă la așa combinații gustul este divin.

Și face parte din categoria „Torturi fără coacere”.

Dacă și vouă vă plac deserturile cu vișine, vă mai recomand de pe blog și rețetele de:

Tartă cu vișine

Plăcintă cu brânză și vișine, în aluat de foietaj

Budinca de orez cu visine si nuca de cocos

Sunt cele mai simple rețete cu vișine de pe blog. Dar găsiți mai multe astfel de rețete în secțiunea ”Dulciuri”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de cheesecake marmorat cu ciocolată și vișine.

Ingrediente

  • Pentru o formă de 24 cm:
  • 300 g biscuiți digestivi
  • 150 g unt (82 %)
  • 500 g brânză cremoasă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 350 g lapte condensat
  • 100 g vișine din compot
  • 100 g stafide în ciocolată
  • 10 g gelatină

 

Mod de preparare pentru cheesecake marmorat cu ciocolată și vișine

Pregătim stratul de biscuiți

Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit.
Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei forme de tort cu pereți detașabili, pe care am tapetat-o în prealabil cu hârtie de copt.
Tapetăm și pereții laterali, pentru a se desprinde ușor cheesecake-ul.
Dăm tava la rece până pregătim restul ingredientelor.

Pregătim stratul de brânză și ciocolată

Mixăm smântâna pentru frișcă până devine fermă, adăugând pe parcurs și zahărul pudră cu aromă de vanilie.
Amestecăm brânza cremoasă cu mascarponele și 2/3 din frișcă.
Brânza cremoasă a fost ușor sărată, așa că nu a mai trebuit să adaug puțină sare pentru accentuarea gustului, dar dacă folosiți o brânză nesărată, neapărat adăugați și un vârf de cuțit cu sare.
Rupem ciocolata în bucăți și o topim la bain marie împreună cu laptele condensat, apoi o lăsăm să se tempereze.
Hidratăm gelatina în apă cât să fie acoperită, apoi o topim tot la bain marie, amestecând continuu pentru a nu se lipi de pereții vasului, o lăsăm să se tempereze ușor, apoi o încorporăm în crema de brânză, mixând intens, pentru a se dispune uniform în toată crema.
Scurgem vișinile din compot, îndepărtându-le sâmburii, dacă au și le adăugăm în cremă.
Adăugăm și 2/3 din crema de ciocolată, dar din loc in loc, amestecând-o doar puțin, pentru a marmora crema și a rămâne pe alocuri în cantitate mai mare, pentru un gust și un efect mai plăcut.
Atunci când porționăm cheesecake-ul, crema de ciocolată se va prelinge și va da un efect plăcut.
Tot din loc în loc presărăm și stafidele în ciocolată și răsturnăm crema peste stratul de biscuiți.
O nivelăm ușor cu spatula de tort și dăm din nou tava la rece pentru minim 2 ore.
Între timp amestecăm restul de frișcă cu restul de ciocolată și ornăm cu crema rezultată cheesecake-ul nostru.
Presărăm și câteva vișine și stafide, iar după ce devine ferm, îl porționăm și îl servim cu poftă alături de cei dragi.
Sper să vă placă rețeta mea de cheesecake marmorat cu ciocolată și vișine și să vă fie de folos!
Cheesecake marmorat cu ciocolată și vișineCheesecake marmorat cu ciocolată și vișine

Dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.