Ador sosurile si pasta de rosii, preparate in casa dupa gustul nostru, iar această rețetă de Sos de rosii pentru iarna o prepar in fiecare an.
De fiecare data cand desfac o sticla sau un borcan, imi place sa servesc cate o portie asa simple.
Acest sos de rosii pentru iarna este usor aromatizat cu verdeturi uscate, tocmai bun de adaugat in diverse tocanite, sosuri sau chiar pentru pizza.
Ingrediente
- 15 kg rosii de gradina bine coapte
- 3 linguri sare pentru muraturi
- 3 linguri zahar
- cimbru uscat
- busuioc uscat
- boia de ardei dulce
- piper sichuan
Portii: 8 kg
Timp de preparare: 3 ore
Mod de preparare
Iată cum preparam reteta Sos de rosii pentru iarna cu cimbru si busuioc!
Nu este nevoie nici de conservant daca sosul este fiert suficient.
Mai gasiti pe blog si o reteta de roșii cuburi în suc propriu la borcan.
Dar mai gasiti si alte retete de conserve de rosii, de unde va puteti inspira.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.