La noi sezonul conservelor pentru acrit începe primăvara cu rețeta de bulion de corcodușe. Bulionul este minunat, iar pe lângă gustul acru mai are și o aromă deosebită. Dacă nu l-ați testat încă, acum este sezonul corcodușelor și îl puteți prepara.
În zona de unde provin eu, corcodușele se folosesc la acritul ciorbelor, atunci când sunt verzi. Se pot adăuga direct în ciorbe, în starea lor naturala, sau se pot prepara sub formă de bulion, așa ca în rețeta de față.
Bulionul de corcodușe are gust preponderent acru, comparativ cu bulionul de roșii care are gust ușor dulceag.
O altă metodă de a acri ciorbele, vara, mai este și metoda strugurilor verzi.
Se procedează ca și în cazul acestui bulion de corcodușe, prin fierberea boabelor de struguri și zdrobirea acestora.
De asemeni și caisele verzi se pot adăuga direct în ciorbe, bine spălate. Cu caise nu am încercat pentru că nu mă îndur să consum fructele de verzi. Însă cu struguri am încercat și dau gust bun ciorbelor.
Vedeți aici și un articol cu mai multe metode de acrit ciorbele.
Iar pe blog găsiți mai multe rețete de conserve pentru iarnă.
Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.
INGREDIENTE
- 3 kg corcodușe verzi
- 1 lingură sare
- apă cât să fie acoperite
MOD DE PREPARARE
NOTE
Fructele nu trebuie să fie coapte, dar nici foarte fragede cu sâmbure alb, amar.