Bulion de corcodușe

de Maria Udrea
0 comentarii
Bulion de corcodușe în borcane și în bol

La noi sezonul conservelor pentru acrit începe primăvara cu rețeta de bulion de corcodușe. Bulionul este minunat, iar pe lângă gustul acru mai are și o aromă deosebită. Dacă nu l-ați testat încă, acum este sezonul corcodușelor și îl puteți prepara.

În zona de unde provin eu, corcodușele se folosesc la acritul ciorbelor, atunci când sunt verzi. Se pot adăuga direct în ciorbe, în starea lor naturala, sau se pot prepara sub formă de bulion, așa ca în rețeta de față.

Bulionul de corcodușe are gust preponderent acru, comparativ cu bulionul de roșii care are gust ușor dulceag.

Bulion de corcodușe

O altă metodă de a acri ciorbele, vara, mai este și metoda strugurilor verzi.

Se procedează ca și în cazul acestui bulion de corcodușe, prin fierberea boabelor de struguri și zdrobirea acestora.

De asemeni și caisele verzi se pot adăuga direct în ciorbe, bine spălate. Cu caise nu am încercat pentru că nu mă îndur să consum fructele de verzi. Însă cu struguri am încercat și dau gust bun ciorbelor.

Vedeți aici și un articol cu mai multe metode de acrit ciorbele.

Iar pe blog găsiți mai multe rețete de conserve pentru iarnă.

Nu uitați că puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

Bulion de corcodușe în borcane și în bol

Bulion de corcodușe

Printează
Porții: 6 Timp de preparare: Timp de gătire:
Nutrienți 200 calorii 450 gr grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 3 kg corcodușe verzi
  • 1 lingură sare
  • apă cât să fie acoperite

MOD DE PREPARARE

Spălăm bine fructele, le îndepărtăm codițele și frunzele și le punem într-un vas, cu fund dublu de preferință, apoi adăugăm apă cât să fie acoperite.
Le punem la fiert, la foc mediu, până când încep să se separe sâmburii de pulpă.
Nu uităm să înlăturăm spuma care se formează pe parcurs.
Scurgem apoi lichidul de la fructe, iar pe acestea le trecem printr-o sită, pasându-le intens, pentru a separa pulpa de sâmburi, dar și de pielițe.
Durează puțin timp până se pasează, dar merită efortul.
Punem apoi pulpa fructelor peste zeama in care au fiert, le amestecăm bine și le punem din nou la fiert, la foc încet, pentru 45-50 de minute, timp în care adăugăm si o lingură de sare.
Sterilizăm borcanele și punem bulionul fierbinte în ele, înfiletăm capacele și mai dăm borcanele la cuptorul preîncălzit, pentru 5-6 minute, apoi le lăsăm în cuptor, cu focul stins, până se vor răci definitiv, chiar până a doua zi.
A doua zi, le etichetăm frumos și le trecem în cămară.
Sper să vă fie de folos rețeta mea de bulion de corcodușe!

Corcodușe în apăCorcodușe fierteCorcodușe în sităBulion de corcodușeBulion de corcodușe în borcaneBorcane cu bulion de corcodușe

NOTE

Fructele nu trebuie să fie coapte, dar nici foarte fragede cu sâmbure alb, amar.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.