Cu roșii de grădină bine coapte și ardei copți, dar și puțină ceapă caramelizată, iese delicios acest ketchup de casă dulce-picant, fără conservanți!
Ne place mult pizza și aproape la fiecare sfârșit de săptămână o prepar.
O servim cu mult ketchup Tomi, că doar acesta ne place și dulce și picant și special pentru pizza.
În fiecare an prepar și eu ketchup de casă, dar nu este niciodată suficient, la cât de bun iese și cât de mult consumăm.
Am încercat să folosesc majoritatea ingredientelor înscrise pe recipientul de ketchup din comerț, mai puțin E-urile și conservanții, dar am adăugat și altele pe care eu le folosesc la sosurile de roșii.
Din categoria conservelor de roșii mai găsiți pe blog și o rețetă de pastă de roșii cu ardei copți, foarte utilă la multe preparate.
Și mai găsiți rețeta de sos de roșii pentru iarnă, cu cimbru și busuioc, numai bun de răsfățat chiftelele sau perișoarele în el.
Ingrediente
- 7 kg roșii de grădină
- 7 kg ardei capia copți
- 1 ardei roșu, iute
- 3 cepe galbene, medii
- 200 ml ulei
- 100 ml oțet balsamic
- 5 căței de usturoi
- 3 linguri sare grunjoasă
- 200 g zahăr
- 2 lingurițe busuioc uscat
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță piper măcinat
- 1 linguriță pudră de ghimbir
- 2 foi de dafin
- 2 linguri amidon de porumb
Mod de preparare pentru rețeta de ketchup de casă.
Pregătim ingredientele
Preparare ketchup de casă.
Mai puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.