Această tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă, este una din conservele mele favorite, pentru că mi se pare ușoară, ieftină și gustoasă.
Chiar dacă este cald afară, eu încep să-mi prepar conservele pentru iarna, atunci când am ocazia să-mi procur legumele proaspete sau când este sezonul lor.
Și mai ales dacă se întâmplă să le primesc de la țară, mă pun pe treabă și le conserv, pentru că sunt tare bune în anotimpurile reci.
Le țin în cămară unde e mai rece, sau le duc la țară, iar când se răcorește, le trec în balcon.
Mai găsiți pe blog și rețeta de tocana de fasole verde pentru iarnă, mai simplă, dar la fel de gustoasă.
Dar găsiți și rețete de dovlecei, de fasole verde sau de mazăre, în saramură. Acestea pot fi folosite și la salate. Le descoperiți în secțiunea ”Conserve”, împreună cu multe alte rețete.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tocană de dovlecei și fasole verde pentru iarnă.
Ingrediente
- Pentru un vas de 8 litri:
- 2 kg fasole verde
- 2 kg dovlecei
- 500 g ceapă
- 1 kg rădăcinoase(morcov, păstârnac, pătrunjel, țelină)
- 250 ml ulei
- apă
- sare
- piper
- cimbru
- oregano sau măghiran
- 2-3 foi de dafin
- 500 g pastă de roșii sau bulion
Mod de preparare pentru tocană de dovlecei și fasole verde
[/preparare]
2 comentarii
Foarte bună Maria, acuma fac a doua porție! Mulțumesc frumos pentru rețetă!
Maria, mă bucur tare mult că îți place rețeta mea de tocană pentru iarnă! Să ai spor și să te bucuri de ia mai târziu!