Prăjitura răsturnată cu prune și nuci are o aromă deosebită, de la scorțișoară, dar și de la prune, iar blatul este unul ușor umed, nu este un blat pufos, este așa, mai cu aspect de budincă, dar tare bun.
Îmi plac prăjiturile cu fructe, mai ales în sezonul estival, când sunt fructe proaspete pe piața și sunt autohtone.
La aceste blaturi este important să le potrivim textura cu făină, urmărim să iasă compoziția o idee mai groasă decât cea de chec.
Ingrediente
- 5 ouă
- 5 linguri zahăr(mai cu vârf)
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 400 g iaurt cremos
- 50 ml ulei
- 350 g făină
- 50 g pesmet
- 1 plic praf de copt
- un praf sare
- 1 kg prune mai necoapte
- 300 g miez de nucă
- 2 linguri zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară
- zahăr cu aromă de vanilie, pentru decor
Porții: 20
Timp de preparare: 45 minute
Dimensiuni tavă: 23/36 cm
Mod de preparare prăjitura răsturnată cu prune și nuci
Pregătim prunele și nucile.
Preparam prăjitura răsturnată cu prune și nuci
Sfaturi
Tot din categoria deserturilor delicioase cu prune vă mai recomand de pe blog și rețeta de chec guguluf cu mascarpone și prune.
Sau poate doriți să încercați rețeta de prăjitură bicoloră cu prune și scorțișoară.
Dar mai găsiți și alte rețete de deserturi cu prune pe blog, de unde puteți să vă inspirați.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.