Înghețată de ciocolată cu sos de coacăze

de Maria Udrea
5152 vizualizări

Dacă tot mi-au făcut o surpriză dulce cei de la Nestle Desert România, primul impuls a fost să prepar o înghețată de ciocolată cu sos de coacăze și tare bună a ieșit.

Ușor amăruie de la ciocolata Nestle Noir și cremoasă, iar sosul de coacăze duce-acrișor i-a completat gustul peste așteptări de bine, aș putea spune.

Toată vara nu voi mai cumpăra înghețată din comerț, decât în rare cazuri când mă voi regăsi pe la vreo terasă, în rest, îmi prepar înghețata în casă, că prea bună iese.

Ingrediente

  • 205 g ciocolată Nestle Noir
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 30 g zahăr
  • 250 g mascarpone
  • Pentru sos:
  • 300 g mix de coacăze
  • 30 g zahăr
  • 100 ml apă

Mod de preparare

Rețeta Înghețată de ciocolată cu sos de coacăze – preparare

Punem într-un vas, pe foc, smântâna pentru frișcă, împreună cu zahărul. Nu o lăsăm să atingă punctul de fierbere, doar o încălzim atât cât suportă degetul.
Rupem ciocolata în bucăți mici și o topim în smântâna caldă, amestecând intens până la omogenizare.
Lăsăm compoziția rezultată să se răcească bine, apoi o mixăm până devine cremoasă. Încorporăm mascarponele în ea și o transferăm într-o caserolă de congelator.
Adăugăm și câteva coacăze prin ea, o acoperim și o dăm la congelator pentru cel puțin patru ore.
Pentru sos, trecem coacăzele prin blender, apoi prin sită. Adăugăm apa și zahărul și le fierbem pentru câteva minute, până obținem un sos omogen.
Trebuie să menționez că sosul meu este ușor acrișor, dacă se dorește mai dulce, se mai adaugă zahăr.
De asemeni, înghețata nu este foarte dulce, este ușor amăruie. Deci și aici amatorii de dulce mai pot adăuga zahăr sau alt îndulcitor.
Sper să vă încânte rețeta mea de înghețată de ciocolată cu sos de coacăze și să o testați cât încă mai sunt coacăze pe piață!

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: