Înghețată de caise proaspete cu caise confiate

de Maria Udrea
0 comentarii
Înghețată de caise proaspete cu caise confiate

Chiar dacă mi-au dat mari bătăi de cap pozele, pentru că fiind vară și foarte cald în balconul unde eu mi-am improvizat atelierul foto, înghețata se topește rapid și nu mai pot să imortalizez textura fină și culoarea frumoasă a acesteia, nu puteam să nu postez și să nu împărtășesc cu voi această rețetă minunată de înghețată de caise proaspete cu caise confiate.

De când mă știu, eu sunt fan convins al înghețatelor cu ciocolată, dar descoperind gustul înghețatelor de casă cu fructe proaspete, mi-am schimbat părerea cum că numai înghețatele cu ciocolată ar fi cele mai gustoase.

Gustul înghețatei de față m-a cucerit pe deplin, caisele fiind fructele mele preferate, de vară.

Este o înghețată dulce-acrișoară, iar gustul caiselor confiate adăugate prin ea, a desăvârșit-o pe deplin.

O înghețată simplă și ușoară este și această Înghețată de banane și caramel.

 

Ingrediente

  • 5 caise bine coapte( 350 g fără sâmburi)
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 50 g zahăr vanilat
  • 2 linguri lapte condensat – Delatte Conde
  • 6 buc. caise confiate
  • 2 lingurițe zeamă de lămâie

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Înghețată de caise proaspete cu caise confiate.

Mai întâi pregătim frișca, mixând smântâna împreună cu zahărul vanilat.

Nu trebuie să obținem o frișcă fermă ca pentru prăjituri, ci doar ușor spumoasă.

Caisele bine spălate și scurse, după ce li se îndepărtează sâmburii se stropesc cu zeamă de lămâie și se trec prin blender, apoi prin sită.
Zeama de lămâie are rolul ei în înghețata de fructe, în primul rând pentru ca aceasta să nu facă ace în timpul procesului de înghețare și în al doilea rând, pentru a intensifica culoarea fructelor, nelăsându-le să oxideze după ce sunt pasate.
Dacă sunt mai acrișoare caisele, se va diminua cantitatea de lămâie, să nu avem totuși o înghețată prea acrișoară.

Preparare Înghețată de caise proaspete cu caise confiate

Amestecăm piureul de caise cu laptele condensat, apoi cu frișca, omogenizând bine compoziția și adăugăm prin ea, bucățele mici de caise confiate.
Punem compoziția într-o caserolă cu capac și o dăm la congelator pentru 3-4 ore, apoi o putem servi cu mare poftă.
După cum spuneam, caisele confiate, au desăvârșit gustul înghețatei, fiind ușor acrișoare și parfumate.
Laptele condensat, adăugat în înghețată, i-a sporit cremozitatea și i-a accentuat gustul dulceag.
Sper să vă cucerească și pe voi rețeta mea, așa cum ne-a cucerit pe noi!
Înghețată de caise proaspete cu caise confiateÎnghețată de caise proaspete cu caise confiate

 

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.