Pentru că vara cel mai adorat desert este înghețata, am pentru voi de data aceasta o rețetă de tort duo de înghețată, cu banane și căpșuni. Nu este o rețetă complexă și nu veți petrece nici mult timp preparând-o. Important este să aveți loc în congelator pentru forma de tort.
Rețeta face parte din colecția de rețete primite de la prietenii blogului. A fost preparată de nepoata mea Andra, căreia îi mulțumim că împărtășește cu noi din creațiile ei culinare.
Tot de la ea mai găsiți pe blog și rețeta de tort cu căpșuni și piersici din compot. Combinația dintre căpșuni și piersici este perfectă și din punct de vedere al gusturilor și aromelor, dar și al culorilor. Secțiunea tortului arată spectaculos.
Și tot ea a mai împărtășit cu noi și rețeta de tort inimioară cu ciocolată și căpșuni. Este un tort absolut delicios și foarte frumos. Poate fi preparat și pentru evenimente deosebite sau pentru zilele în care celebrăm iubirea.
Ce ingrediente conține rețeta de tort duo de înghețată
După cum este menționat în titlul rețetei, acest tort are la bază bananele și căpșunile. Pe lângă acestea mai folosim frișcă lichidă și lapte condensat. Optăm pentru frișca lichidă îndulcită, însă dacă vi se pare suficient de dulce laptele condensat, puteți opta pentru frișca neîndulcită.
Laptele condensat este un ingredient perfect pentru a-l folosi la înghețată. Important este să fie calitativ. Se găsește în toate hipermarketurile. Dar dacă aveți timp și răbdare îl puteți prepara și în casă – vedeți aici rețeta.
Și frișca lichidă este un ingredient necesar rețetelor de înghețată, pentru a oferi cremozitate și consistență.
Dacă doriți tortul de înghețată mai aromat, puteți adăuga vanilie, dar doar în stratul cu banane. Căpșunile sunt suficient de aromate și este păcat să le influențăm gustul cu alte arome.
Dacă și voi obișnuiți să preparați înghețată în casă, mai găsiți pe blog și alte rețete de înghețată, de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea ”Dulciuri/Înghețată”.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort duo de înghețată, cu banane și căpșuni.
INGREDIENTE
- Pentru stratul de căpșuni:
- 500 g căpșuni
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat (8 g/plic)
- 250 ml frișcă lichidă îndulcită (rece)
- 200 g lapte condensat
- sucul de la o lămâie.
- Pentru stratul de banane:
- 500 g banane (cântărite fără coajă)
- 250 ml frișcă lichidă îndulcită (rece)
- 200 g lapte condensat
- sucul de la o lămâie.
- Pentru decor:
- 2 banane
- 3 căpșuni
- frunzulițe de roiniță.
MOD DE PREPARARE
Vom începe cu prepararea stratului de căpșuni, pentru a nu da timp stratului de banane să oxideze.
Cum preparăm stratul de căpșuni pentru tort duo de înghețată
Căpșunile se spală și se scurg foarte bine sau se șterg cu prosoape de hârtie. Apoi li se îndepărtează frunzele și se secționează în sferturi. Se amestecă cu zahărul și zahărul vanilat și se fierb până când se reduce siropul consistent . Se adaugă sucul de lămâie și se lasă compoziția la răcit. Apoi se transformă în piure cu ajutorul unui blender.
Frișca lichidă se bate până când capătă volum. Apoi se amestecă cu laptele condensat și cu piureul de căpșuni. Pregătim un platou rotund pe care așezăm un inel detașabil de la o tavă de tort cu diametrul de 22 cm și pe care îl căptușim cu folie de aluminiu. Întindem în interiorul acestuia compoziția de înghețată cu căpșuni.
Cum preparăm stratul de înghețată cu banane
Bananele se curată de coajă, se pun într-un bol și se stropesc cu suc de lămâie. Apoi se transformă în piure cu ajutorul unui mixer vertical.
Se mixează frișcă, apoi se amestecă cu laptele condensat și cu piureul de banane. Se întinde compoziția obținută în tavă, peste compoziția cu căpșuni.
Se decorează tortul cu felii de banane pe margine, iar în mijloc se pun cele 3 căpșuni secționate frumos în 3, doar până la bază.
Se introduce deliciosul tort duo de înghețată, cu banane și căpșuni în congelator, acoperit cu o folie. Se lasă acolo 3-4 ore sau până când este bine înghețat.
Înainte de servire se lasă tortul de înghețată 10 minute la temperatura camerei, pentru a se putea porționa.
Să vă fie de folos!