Pentru că desertul meu preferat, mai ales vara, este înghețata, de ceva timp a poposit în bucătăria mea și un aparat de înghețată. Iar una dintre rețetele de înghețată preparată de curând este rețeta de înghețată de lămâie. Este una dintre preferatele mele pentru că ador gustul acrișor și aroma intensă de lămâie.
Îmi plac mult și prăjiturile cu cremă de lămâie, la fel și torturile.
Iar una dintre cele mai apreciate rețete de prăjituri de pe blog este rețeta de prăjitură cu foi fragede cu nucă și cremă de lămâie. Este una dintre cele mai bune prăjituri preparate de mine, din categoria celor cu foi coapte pe dosul tăvii.
Iar din categoria torturilor, vă recomand de pe blog rețeta de tort ciocolatos cu cremă de lămâie și fructe de pădure. Are o combinație irezistibilă de ingrediente.
În ceea ce privește rețetele de înghețată, cele mai des preparate vara sunt cu fructe. De curând ne-am răsfățat cu o înghețată cu fructe de pădure, foarte gustoasă și aromată.
Cum se prepară rețeta de înghețată de lămâie
Pentru rețeta de față am preparat anterior o cremă fină cu gust intens de lămâie – rețeta de lemon curd. Am combinat-o doar cu smântână lichidă în proporție de 1:1 și a ieșit o înghețată tare gustoasă, aromată și cremoasă. S-a cerut foarte rapid repetată pentru că a cucerit instant papilele celor care s-au răsfățat cu ea.
Dacă nu ați încercat-o, vă recomand cu drag rețeta, indiferent că aveți sau nu aparat de înghețată. Se poate prepara și manual. Și nici nu necesită amestecare ca la alte rețete de înghețată, în timp ce se congelează. Conține foarte mult suc de lămâie și nu va face ace de gheață.
Dacă sunteți în căutare de rețete de înghețată, găsiți pe blog o colecție în secțiunea Dulciuri/Înghețată.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de înghețată de lămâie.
INGREDIENTE
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 150 ml suc proaspăt de lămâie
- Coaja răzuită de la 2 lămâi
- 200 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 75 gr unt cu 82% grăsime
- 400 ml smântână pentru frișcă
MOD DE PREPARARE
Rețeta pentru crema de lămâie o găsiți cu un click aici!
După ce avem preparată crema de lămâie și bine răcită pregătim smântâna pentru frișcă.
Punem smântâna rece în bolul mixerului și o mixăm până când începe să capete cremozitate. Nu trebuie să capete fermitate, ci doar cremozitate. Adăugăm, apoi, crema de lămâie și le amestecăm până când se omogenizează bine compoziția.
Dacă folosim aparatul de înghețată, punem compoziția în recipientul acestuia. Pornim aparatul setând timpul pentru 40 de minute, sau 60 de minute, în funcție de aparat. După expirarea timpului, înghețata este numai bună de savurat. Dacă nu o servim imediat, o punem într-o caserolă și o dăm la congelator.
Dacă nu folosim aparatul, amestecăm mai mult timp crema de lămâie cu frișca, apoi punem compoziția în caserolă. O dăm la congelator pentru 2-3 ore.
Când dorim să servim înghețata, scoatem caserola de la congelator și o lăsăm 10 minute la temperatura camerei, apoi o putem porționa frumos.
Vă asigur că este una dintre cele mai fine și mai aromate înghețate pe care eu am mâncat-o până acum.
Spor și poftă bună!