Pentru că a venit vara, iar desertul preferat din acest anotimp este înghețata, am pregătit Rețeta Trio de înghețată cu fructe proaspete și fructe confiate.
Rețeta Trio de înghețată cu fructe am preparat-o cu multe ingrediente delicioase de la Sano Vita și cu ajutorul celui mai nou blender de mână ErgoMixx de la Bosch, participând astfel la o campanie pe care cele două braduri au lansat-o în colaborare cu bloggerii culinari.
Și am servit această înghețată cu niște delicioase vafe cu karob și unt de arahide, preparate tot cu ingrediente Sano Vita.
Vedeți și Rețeta de Vafe cu karob și unt de arahide!
Despre produsele Sano Vita am tot povestit, pentru că le-am tot inclus în diverse rețete de-a lungul timpului.
Găsiți pe blog o colecție de Rețete cu produse Sano Vita!
Cât despre cel mai nou blender de mână ErgoMixx de la Bosch, pot să vă spun că va fi un ajutor de nădejde în bucătăria mea. Este dotat cu tot ce trebuie într-o bucătărie.
- Are putere mare, având motor de 1000W, suficient de puternic pentru a procesa chiar și cele mai dificile ingrediente.
- Cuțitul cu 4 lame este ideal pentru o mărunțire optimă. Iar funcția AntiSplash asigură amestecarea ingredientelor fără stropire. Are viteză variabilă: 12 trepte de putere. Are și funcție Turbo pentru o consistență perfectă a oricărei compoziții.
- Are aparat pentru mărunțit ingrediente precum ierburile, nucile, carnea sau legumele.
- Paharul cu capac pentru mixare/măsurare este perfect pentru măsurarea ingredientelor și amestecarea cantităților mici.
- Mai are un tel ideal pentru a bate frișcă, aluat pentru clătite sau amestec pentru prăjituri.
- Este ergonomic și ușor de utilizat, are suprafață SoftTouch pentru utilizare sigură și confortabilă.
- Are funcție de vidare și accesorii cu sistem de vidare. Deci ne putem bucura de alimente proaspete în fiecare zi.
Pot să vă spun că pentru rețeta mea de înghețată i-am testat absolut toate funcțiile și accesoriile și tare încântată am fost.
Așadar, vă recomand cu încredere atât blenderul de mana ErgoMixx de la Bosch, cât și produsele Sano Vita!
Dar vă recomand și rețeta mea de înghețată!
Modul de preparare al rețetei trio de înghețată cu fructe este simplu. Doar punem ingredientele în recipientul blenderului și le mixăm împreună. Putem folosi blenderul de mână, sau putem folosi tocătorul, iar pe parcurs putem amesteca ingredientele cu telul blenderului. Eu am folosit toate aceste accesorii, inclusiv cutia pentru vidare. Iată cum am procedat pentru a prepara trio de înghețată cu fructe! Pentru înghețata de căpșuni, căpșunile bine spălate, scurse și curățate le-am pus în vasul mărunțitorului împreună cu zahărul, zeama de lămâie și laptele de cocos. Le-am mărunțit până s-au transformat într-un piure frumos colorat și aromat. Apoi am adăugat mascarponele și le-am amestecat cu ajutorul telului pentru a căpăta cremozitate. Compoziția rezultată se pune în caserolă cu capac și se dă la congelator. Pentru înghețata de banane cu unt de arahide, am curățat bananele, le-am rupt în bucăți și le-am pus în vasul gradat al blenderului împreună cu zeama de lămâie, untul de arahide, zahărul și laptele de cocos. Le-am amestecat până s-au transformat într-o pastă, apoi am introdus telul și le-am dat cremozitate. Compoziția se toarnă într-o caserolă cu capac și se dă la congelator. Pentru înghețata de cocos cu merișoare, am folosit doar telul. Am pus în paharul blenderului mai întâi laptele de cocos cu zahărul și le-am amestecat până la topirea zahărului. Apoi am adăugat mascarponele, am omogenizat compoziția și am turnat-o într-o caserolă cu capac. Se dă caserola la congelator. După o oră, am scos caserolele cu cele trei tipuri de înghețată, am introdus telul în compoziții și le-am amestecat. Am repetat procesul de amestecare de încă 2 ori, la interval de 30 de minute. După ultima amestecare, în înghețata de cocos am adăugat și merișoarele, Apoi am pus cele trei compoziții în caserola pentru vidare, pe culori. Lăsăm înghețatele la congelator încă 1-2 ore, înainte de a o servi. Înghețata de banane nu necesită zahăr decât dacă o preferăm foarte dulce.
Zeama de lămâie adăugată în orice înghețată este utilă pentru a împiedica formarea acelor de gheață.
Când servim înghețata, o lăsăm 10-12 minute la temperatura camerei, apoi o putem porționa.INGREDIENTE
MOD DE PREPARARE
NOTE