Macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi

de Maria Udrea
37665 vizualizări
Macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi

După saramura de pește cel mai mult ne place această rețetă de macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi.

De ani de zile prepar această rețetă fie cu file de macrou fie cu macrou întreg, iese bună oricum.

Am postat o rețetă asemănătoare și cu ceva ani în urmă, pe bucătăraș.ro.

Sosul de roșii cu usturoi și busuioc dă un gust bun macroului, dar este valabilă și reciproca.

Adică macroul, sau grăsimea lui, dă un gust bun sosului de roșii cu usturoi.

Ingrediente

  • 3 buc, macrou congelat
  • sare
  • piper
  • 400 g pastă de roșii
  • 50 ml ulei
  • 150 ml apă
  • 1 căpățână de usturoi
  • puțin busuioc uscat
  • 2 foi de dafin
  • boia de ardei dulce
  • 1 linguriță zahăr brun
  • 1/2 legătură pătrunjel verde

 

Porții: 3

Timp de preparare: 60 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele.

Lăsăm macroul să se dezghețe într-o sită, apoi îi îndepărtăm capul, coada, aripioarele și îl eviscerăm.
Presărăm sare și piper peste macrou, dar și în interior.
Curățăm usturoiul și 4-5 grăunți îi tocăm rondele.
Amestecăm pasta de roșii cu apa, busuioc uscat și sfărâmat și 2-3 grăunți de usturoi răzuiți.

Preparare macrou la cuptor în sos de roșii cu usturoi

Ungem un vas termorezistent cu ulei.
Așezăm macroul în vas și adăugăm în interiorul lui și pe lângă el, rondele de usturoi.
Adăugăm în vas și două foi mici de dafin.
Dăm vasul la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-30 de minute, până când macroul este rumenit și bine pătruns.
Fierbem, pentru câteva minute, sosul de roșii asezonat cu condimentele.
Îl gustăm și adăugăm o linguriță de zahăr, sau nu, după gustul fiecăruia.
Eu am adăugat, pentru că era ușor acrișor.
Scoatem vasul din cuptor și mai scurgem din grăsime, dacă macroul a lăsat mai multă.
Îndepărtăm și foile de dafin.
Turnăm sosul de roșii cu usturoi peste pește și dăm din nou vasul la cuptor, pentru 15-20 de minute.
Gustăm sosul pe parcurs și îl mai asezonăm cu sare, piper, busuioc, boia de ardei și usturoi, după gust.
Scoatem deliciosul macrou în sos de roșii cu usturoi din cuptor și presărăm pătrunjel verde, tocat, pentru prospețime.
Este foarte gustos și poate fi servit și cu mămăliguță.

 

Poate vă place și rețeta de macrou la cuptor în sos de roșii cu leurdă.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: