Pur și simplu delicioasă această prăjitură de post cu cafea și zahăr caramelizat!
Chiar nu mă așteptam să-mi placă așa de mult un desert de post!
Are o textură minunată, o culoare plăcută și o aromă deosebită de la combinația de zahăr caramelizat și cafea!
Inițial am vrut să fac o prăjitură cu foi pe dosul tăvii, cu același sirop de zahăr ars și cafea, dar pe parcurs am transformat-o în altceva.
Și bine am făcut, că bună a ieșit!
Tot din categoria prăjiturilor cu cafea vă mai recomand de pe blog și rețeta de prăjitură cu aromă intensă de cafea. Aceasta nu este de post, dar merită preparată pentru un platou festiv, pentru că este delicioasă și spornică.
Și mai găsiți pe blog o rețetă de tort cu cremă de cafea și fructe tropicale.
Dar găsiți pe blog și alte rețete de prăjituri și torturi de unde vă puteți inspira în aventura voastră culinară.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de prăjitură de post cu cafea și zahăr caramelizat.
Ingrediente
- Pentru sirop:
- 250 g zahăr
- 5 lingurițe cafea
- 550 ml apă
- Pentru blat:
- 350 ml din siropul de mai sus
- 200 ml ulei
- 200 g făină
- 150 g pesmet
- 50 g stafide
- un praf de sare
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- Pentru cremă:
- 300 ml din siropul preparat anterior
- 1 lingură făină
- 2 linguri amidon
- un praf de sare
- 20 g zahăr vanilat
Porții: 20
Timp de preparare: 60 minute
Dimensiuni tavă: 21,5/25 cm
Mod de preparare prăjitură de post cu cafea și zahăr caramelizat
Începem cu prepararea siropului de cafea cu zahăr caramelizat
Preparare blat pentru prăjitură de post cu cafea și zahăr caramelizat
Preparăm crema pentru prăjitură de post cu cafea și zahăr caramelizat
2 comentarii
Bună, ma interesa varianta normala , nu neapărat de post
Ce se adaugă și ce cantitate? Sau dacă se poate avea reteta
Urmăresc deseori postările si ma inspir din acestea,rețetele sunt super!
Bună!
Eu nu am o variantă ”normală” la această prăjitură. Eu am conceput-o special pentru a fi de post.