Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate

de Maria Udrea
4822 vizualizări
Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate

Am luat de la mama niște brânză proaspătă de vaci și m-am gândit să prepar această rețetă de cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate.

Este foarte gustoasă, merge servită la micul dejun, dar merge inclusă și în sandvișuri. Este perfectă și printre aperitivele unei mese festive, servită în diverse coșulețe din aluat pentru mini tarte sau pe pâine prăjită.

Vedeți aici și o rețetă de aluat fraged pentru mini tarte sărate. Coșulețele pentru mini tarte se pot coace atât  folosind forma metalică pe flacăra aragazului, dar merg la fel de bine și în formele pentru cuptor.

Și mai găsiți pe blog o altă rețetă mai interesantă de coșulețe din cașcaval cu verdeață. Și acestea merg umplute cu delicioasa cremă, a cărei rețete o puteți urmări mai jos.

Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate

Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate

Am luat de la mama niște brânză proaspătă de vaci și m-am gândit să prepar… Hering Cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate European Printează
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 2 vot(uri) )

Ingrediente

  • 500 g brânză proaspătă, de vaci
  • 50 g unt
  • 50 ml smântână lichidă
  • 50 g hering afumat
  • 3-4 buc. roșii deshidratate
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare pentru cremă de brânză cu hering afumat și roșii deshidratate

Punem brânza într-un bol, bine scursă de lichid, dacă are.
Tăiem untul în cuburi mici și îl lăsăm la temperatura camerei să se înmoaie.
Scurgem fileul de hering și îl tocăm mărunt.
Scurgem roșiile deshidratate și le tocăm în cuburi mici, dar urmărim să rămână ușor unse, că e tare gustos uleiul în care sunt conservate.
Peste brânza proaspătă de vaci, adăugăm cuburile de unt și le amestecăm.
Punem untul pentru a obține  mai multă cremozitate.
Adăugăm heringul mărunțit și cuburile de roșii deshidratate și introducem mixerul.
Mixăm ingredientele până obținem o cremă omogenă, pe care o diluăm, treptat, cu smântână lichidă.
Punem smântână până ajungem la textura unei creme de brânză ușor tartinabilă.
Potrivim gustul cu sare și piper alb, măcinat și o dăm la rece, în recipiente cu capac.
Este foarte bună servită cu ceapă roșie, se poate chiar adăuga ceapă tocată în ea.
De asemeni se poate adăuga verdeață tocată: mărar, pătrunjel.
Eu am preferat-o simplă și fiecare o asezonează în timpul servirii cu ce poftește.
Cu o astfel de cremă de brânză se pot umple forme de minitarte din aluat sărat, rulouri din aluat, etc.
Sau se poate servi în cupe de ardei și cupe de ceapă roșie.

Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.