Aluat fraged pentru mini tarte sărate

de Maria Udrea
4 comentarii
Cruste din aluat fraged pentru mini tarte sărate într-un coșuleț împletit și pe un platou negru

Pentru că pregătesc deseori, pentru mesele de sărbători, mini tarte umplute cu diverse paste sau salate, m-am gândit să vă prezint separat rețeta de aluat fraged pentru mini tarte sărate.

Coșulețele pentru mini tarte le coc pe flacără, într-o forma specială. Dar merg la fel de bine și la cuptor, numai că sunt mai migăloase. Se găsesc în comerț și forme de copt electrice.

Și pentru că sigur o să mă întrebați, presa cu forme pentru mini tarte am achiziționat-o de pe eMAG. O mai găsiți și pe alte site-uri. Dați căutare pe google după ”formă de mini tarte” și veți găsi mai multe magazine online care o dețin.

Și dacă vă întrebați cu ce puteți umple aceste cruste de mini tarte sărate, găsiți pe blog o rețetă de pastă din pește afumat cu murături. Dar le puteți umple cu diferite alte paste, creme sau salate aperitiv.

Mai găsiți pe blog și un articol cu șase rețete de salată aperitiv, toate potrivite pentru a fi servite în crustele de mini tarte.

Iar din categoria rețetelor de deserturi, vă recomand de pe blog rețeta de mini tarte cu cremă de lapte condensat și ciocolată.

Dar mai găsiți și alte rețete pe blog, atât din categoria celor sărate, cât și din categoria celor dulci, de unde vă puteți inspira.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de aluat fraged pentru mini tarte sărate.

Ingrediente

  • Pentru 50 de mini tarte:
  • 1 ou
  • 100 gr unt gras
  • 200 gr smântână de consum
  • 1 linguriță bicarbonat
  • 1 linguriță oțet
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță chimen măcinat
  • 420 gr făină

Mod de preparare aluat fraged pentru mini tarte sărate

Cernem 250-300 gr de făină într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.
Adăugăm acolo: oul, smântâna, un praf de sare, untul moale tăiat în bucăți mai mici, bicarbonatul stins în oțet și chimenul.
Se mai pot pune diverse condimente și verdeață.
Amestecăm ingredientele, fie folosind mixerul cu brațele pentru aluaturi, fie frământând cu vârfurile degetelor.
Adăugăm, treptat, restul de făină și frământăm aluatul.
Adăugăm făină atât cât să rezulte un aluat nelipicios și ușor ferm.
Nu punem de la început toată făina trecută într-o rețetă. Mai lăsăm deoparte pentru că s-ar putea să avem surpriza că nu ne intră aceeași cantitate. Depinde de tipul acesteia și de celelalte ingrediente folosite.
Acoperim aluatul cu o folie alimentară și îl dăm la frigider pentru 30-40 de minute.
Apoi, modelăm din aluat mici biluțe cât să acopere jumătate din capacitatea formelor de mini tarte, ale presei.
Ungem formele de mini tarte cu puțin ulei și încingem presa  pe flacăra de la aragaz, la intensitate medie.
Punem biluțele din aluat fraged pentru mini tarte sărate, în formele presei.
Închidem presa și o ținem pe flacără, întorcând-o de pe o parte pe cealaltă, până când coșulețele de mini tarte sunt rumenite și se desfac ușor din forme.
Păstrăm coșulețele pentru mini tarte în pungi de hârtie, sau în cutii metalice cu capac, la loc răcoros, până la două săptămâni.
Să vă fie de folos!

 

Rețete înrudite

4 comentarii

FLORY 22 February 2022 - 12:19

SUPER! SE POT FACE SI FARA OU?

Răspuns
Logo retete merisor
Maria Udrea 22 February 2022 - 12:34

Sigur, se pot face și de post, doar cu ulei, după rețete nucilor de post, sau cornulețelor de post, cu sau fără zahăr.

Răspuns
Delia 20 December 2022 - 15:50

De unde se pot cumpara formele pentru tarte?

Răspuns
Logo retete merisor
Maria Udrea 20 December 2022 - 16:34

Găsești online. Dă o căutare pe google ”Forma prajituri mini-tarte”. Găsești mai multe site-uri care comercializează așa ceva.

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.