Pentru că tradiția spune să se consume pește în prima zi din an, pentru a fi iuți ca peștele tot anul, am ales să prepar delicioasa rețetă Salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză.
Pot spune că este cea mai bună salată de ciuperci de până acum.
Macroul afumat i-a dat un gust deosebit, dar și dulceața de ardei iuți pe care am adăugat-o.
Găsiți pe site și rețeta Salată de ciuperci cu piept de pui și ananas.

Ingrediente
- 1250 gr ciuperci din conservă
- 450 gr macrou afumat
- 7-8 castraveciori murați
- 2 linguri dulceață de ardei iuți
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș de ou, crud
- 1 lingură muștar clasic
- 450 ml ulei
- sare, după gust
- zeamă de lămâie, după gust
- 1-2 lingurițe de apă minerală
Mod de preparare
Iată cât de simplu preparăm rețeta Salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză.
Scurgem bine ciupercile de lichid și le tocăm mărunt. Ciupercile le-am cântărit după ce le-am scurs de lichid.
Tocăm mărunt și castraveciorii murați, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini.
Curățăm macroul afumat de piele și de eventualele oase și îl tocăm mărunt. Eu am ales un file de macrou afumat și nu prea a avut oase.
Adăugăm peste ciuperci castraveciorii și macroul afumat și amestecăm bine ingredientele.
Pregătim maioneza pentru Salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză.
Amestecăm gălbenușul de ou cu muștarul și puțină sare.
Picurăm, treptat, uleiul, în timp ce mixăm ingredientele, folosind mixerul la treaptă medie.
Când maioneza devine stabilă și fermă, picurăm și zeamă de lămâie, după gust.
La final, picurăm și apă minerală, pentru cremozitate, dar și pentru a mai diminua gustul de ulei și ou.
Amestecăm maioneza cu restul ingredientelor, iar la final, potrivim gustul cu dulceață de ardei iuți.
Eu m-am oprit la două linguri, pentru că nu am vrut salata foarte picantă.
Am servit delicioasa salată în formele pentru minitarte, a căror rețetă am prezentat-o AICI.
Este pur și simplu deosebită combinația acestei salate, vă recomand s-o încercați și vă aștept cu recenzii!
Să vă fie de folos!
Puteți urmări rețetele mele și pe pagina de Facebook, dar vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram.