Pentru că am forme cilindrice pentru rulouri, am ales să prepar de data aceasta două feluri de rulouri: Rulouri cu vanilie și rulouri cu cacao.
De fapt aș putea spune că sunt patru feluri de rulouri, deoarece le-am umplut cu două feluri de cremă.
Am preparat o cremă simplă de lapte cu amidon, în care am adăugat ciocolată albă și ciocolată neagră.
Mai găsiți pe bog și rețeta Rulouri cu crema de vanilie și aluat de casa, puțin diferită de rețetele din acest articol.
Crema de lapte cu amidon am mai folosit-o și la rețeta Prăjitura Fantezie cu pișcoturi de cacao și foi albe și îmi place că se prepară simplu, cu ingrediente puține.
Porții: 60; Timp de preparare: 90 minute
Ingrediente
- Aluat pentru rulouri cu vanilie:
- 1 ou
- 1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 100 gr smântână
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță oțet
- 400 gr făină
- Aluat pentru rulouri cu cacao:
- 1 ou
- 1 lingură zahăr
- 100 gr smântână
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 25 gr cacao
- 2 lingurițe esență de rom
- 1 praf de sare
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță oțet
- 400 gr făină
- Pentru creme:
- 2 l lapte
- 200 gr amidon
- 50 gr făină
- 150 gr zahăr
- 100 gr ciocolată amăruie
- 100 gr ciocolată albă
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 lingurițe esență de rom
- 500 gr mascarpone
- 1 praf sare
- puțin zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Pregătim aluaturile pentru rețeta Rulouri cu vanilie și rulouri cu cacao.
Pregătim cremele pentru rețeta Rulouri cu vanilie și rulouri cu cacao.
Puteți folosi pentru rulouri și aluat foietaj, așa cum am folosit eu cu ceva ani în urmă la această rețetă de pe bucătăraș.ro.