732

De sărbători am preparat, printre alte rețete de aperitive și această delicioasă rețetă Pastă din pește afumat cu murături, al cărei gust ne-a cucerit.
Este o pastă din mai multe feluri de pește, în mare parte afumat și pe care am servit-o în coșulețe de minitarte din aluat fraged de casă.
Foarte mult ne-a plăcut și rețeta Salată de ciuperci cu macrou afumat și maioneză, pe care, de asemeni, am servit-o în coșulețe de minitarte, coapte în forma specială.
Foarte plăcute și de mare efect aceste coșulețe în care putem servi diverse aperitive!

Ingrediente
- 450 gr file de ton în ulei de măsline
- 150 gr macrou afumat
- 150 gr somon afumat
- 300 gr cremă de brânză cu verdeață
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- 5-6 castraveciori murați
- 1 ceapă roșie
- mărar verde pentru decor
Mod de preparare
Iată cât de simplu de preparat este rețeta Pastă din pește afumat cu murături.
Fileul de ton se scurge bine de ulei, iar macroul afumat se curăță de piele și de eventualele oase.
Se toacă mărunt atât fileul de ton, cât și macroul afumat și somonul afumat și se amestecă într-un vas.
Ceapa roșie se curăță și se toacă solzișori. Se adaugă peste amestecul de pește.
Se adaugă și crema de brânză.
Castraveciorii se taie în cuburi cât de mici, sau se dau pe răzătoare. Se scurg foarte bine, presându-i în mâini și se adaugă peste celelalte ingrediente.
Toate aceste ingrediente se amestecă bine până rezultă o pastă omogenă, al cărei gust se asezonează cu sare, piper măcinat și zeamă de lămâie.
Vasul cu delicioasa pastă din pește afumat cu murături se acoperă și se păstrează la rece până în momentul servirii.
Vă garantez că are un gust deosebit și vă provoc s-o testați!
Cantitatea de pește nu este stas, combinați tipurile de pește așa cum doriți, ideea este să se simtă gustul peștelui afumat.