Prăjitură Duo cu brânză și vișine

de Maria Udrea
2751 vizualizări
Prăjitură Duo cu brânză și vișine, porționată

Pentru că ne place tare mult combinația de brânză cu fructe, am preparat pentru pofta de desert, o prăjitură Duo cu brânză și vișine. Este gustoasă, ușoară și merge servită alături de un suc rece, un pahar cu iaurt tot rece, sau alături de cafea.

Dacă tot este sezonul vișinelor profităm din plin de gustul lor acrișor și le includem în deserturile noastre.

Una dintre rețetele cele mai simple cu vișine este rețeta de tartă cu vișine, pe care v-o recomand cu drag.

Dar și rețeta de desert la cupe cu vișine și pișcoturi este tot simplă și de mare efect.

Însă combinația noastră preferată la deserturi este cea de vișine cu ciocolată. Iar dacă mai adăugăm și nuci, deliciul este maxim. Un exemplu de astfel de combinație îl găsiți în rețeta de negresă însiropată cu cremă de ciocolată și vișine.

Dar nu numai în sezonul vișinelor le putem include în deserturi ci și în restul anului, folosind vișine din compot, din dulceață, sau congelate.

Rețetă de prăjitură Duo cu brânză și vișine

Pentru rețeta de față am folosit un blat simplu cu ouă și lapte, pe care l-am împărțit în două. Într-o parte am adăugat cacao și vișine, iar în cealaltă parte doar vișine. Iar în compoziția de brânză am adăugat stafide în ciocolată, rămase de la rețeta de prăjitură turnată cu brânză.

Am optat și pentru arome diferite în straturile prăjiturii. Blatul cu cacao l-am aromat cu rom, pe cel simplu cu lămâie, iar brânza cu vanilie.  Am pudrat-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie. Vă garantez că a ieșit o nebunie de prăjitură pe care am împărțit-o cu cei dragi.

Găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete de deserturi cu vișine, de la plăcinte, tarte, checuri, torturi și prăjituri cu creme. Doar trebuie să tastați cuvântul ”vișine” în caseta de căutare de pe blog și le veți descoperi.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Prăjitură Duo cu brânză și vișine, porționată

Prăjitura Duo cu brânză și vișine

Pentru că ne place tare mult combinația de brânză cu fructe, am preparat pentru pofta… Prăjituri Prăjitură Duo cu brânză și vișine European Printează
Porții: 24 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 7 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • Pentru blaturi în tavă cu dimensiuni de 24/42cm:
  • 6 ouă
  • 250 gr zahăr
  • 175 ml ulei
  • 175 ml lapte
  • 450 gr făină
  • 20 gr cacao
  • 10 gr praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1 linguriță coajă de lămâie răzuită fin
  • 2 fiole esență de rom( 2×8 ml)
  • 1 kg vișine fără sâmburi
  • Pentru umplutură:
  • 1 kg brânză proaspătă de vaci
  • 250 gr brânză sărată
  • 150 gr zahăr tos
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 20 ml esență de vanilie
  • 75 gr stafide trase în ciocolată
  • 2 linguri de smântână fermentată
  • 2 linguri de griș
  • 3 ouă medii

MOD DE PREPARARE

Începem cu prepararea aluatului pentru blaturile prăjiturii.

Pornim cuptorul la 180 de grade, să se încălzească în timp ce pregătim compozițiile prăjiturii.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul. Amestecăm cu ajutorul mixerului, sau cu un tel până când compoziția își dublează volumul, devine spumoasă și sunt diluate sarea și zahărul.

Adăugăm, pe rând, uleiul, laptele și omogenizăm compoziția după fiecare adaos. Încorporăm și făina amestecată cu praful de copt. Oprim aproximativ 20 de grame de făină pentru blatul simplu. Împărțim aluatul în două părți aproximativ egale. Într-o parte adăugăm cacaua și esența de rom, iar în a doua parte făina oprită și coaja de lămâie.

Tapetăm tava cu hârtie de copt și turnăm în ea aluatul cu cacao. Presărăm deasupra jumătate din cantitatea de vișine scurse și le presăm ușor să intre în aluat. Dăm tava la cuptor pentru 15 minute, atât cât să se rumenească ușor aluatul la suprafață.

Între timp, pregătim compoziția de brânză. Amestecăm cele două tipuri de brânză și adăugăm zahărul tos, pe cel vanilinat, smântâna și esența. Omogenizăm compoziția, apoi încorporăm ouăle și grișul.

Scoatem tava cu blatul de cacao de la cuptor, întindem rapid peste blat compoziția de brânză, apoi blatul simplu. Presărăm vișinele și le înfigem ușor în aluat.

Dăm din nou tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Lăsăm apoi prăjitura duo cu brânză și vișine să se răcească și o pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie.

O porționăm și o servim cu poftă alături de cei dragi.

Spor la preparat rețeta de prăjitură Duo cu brânză și vișine și poftă bună la savurat!

 

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: