Bomboane de mere în aluat

de Maria Udrea
682 vizualizări
Bomboane de mere în aluat, pe o farfurie albă

Aceste delicioase bomboane de mere în aluat au făcut deliciul săptămânii în materie de desert. A trebuit să le repet și a doua zi, ca tare bune au fost.

Aveam salvată o astfel de rețetă pe bucătăraș.ro și era acolo cam de mult în lista de așteptare. Și cum aveam la congelator de un pachet cu foi de plăcintă m-am gândit că este timpul să le testez. Rețeta era cu mere tăiate în cuburi, dar eu le-am preferat răzuite și caramelizate. În plus, am mai adăugat și câteva stafide trase în ciocolată, că tare mult ne plac. Iar combinația de mere cu ciocolată este senzațională.

Am mai folosit prima dată aceste stafide trase în ciocolată la rețeta de prăjitură turnată cu brânză și firimituri. Apoi am început să le includ și în deserturile cu mere, dar și la macaroanele cu brânză.

Deserturile cu mere sunt cele mai des preparate de noi, pentru că avem o minunată livadă de meri. Pe lângă merele pe care le depozităm pentru iarnă, mai conservăm și la borcan pentru plăcinte și alte deserturi – vedeți aici rețeta de mere la borcan pentru iarnă.

Rețetă de bomboane de mere în aluat

Pentru rețeta de față se formează grupuri de 3-4 foi de plăcintă unse între ele cu unt topit, sau ulei. Se decupează în forme dreptunghiulare, se pune la mijloc câte o linguriță din compoziția de mere și se înfășoară sub formă de bomboane de pom.

Apoi se coc și se presară cu zahăr. Le puteți prepara pentru sărbătorile de iarnă. Cu siguranță vor avea mare succes. Eu le-am pus deja pe lista fursecurilor pentru Crăciun.

Dacă și voi adorați rețetele de deserturi cu mere, găsiți pe blog o întreagă colecție de unde vă puteți inspira. Tastați cuvântul ”mere” în caseta de căutare de pe blog și le veți descoperi.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de bomboane de mere în aluat.

Bomboane de mere în aluat, pe o farfurie albă

Bomboane de mere în aluat

Aceste delicioase bomboane de mere în aluat au făcut deliciul săptămânii în materie de desert.… Fursecuri Bomboane de mere în aluat European Printează
Porții: 30 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 1 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 1 pachet cu foi de plăcintă
  • 50 gr unt cu 82% grăsime
  • 400 gr mere caramelizate
  • 30 gr stafide în ciocolată
  • zahăr pudră, pentru decor

MOD DE PREPARARE

Mai întâi se pregătește compoziția de mere. Se dau merele pe răzătoare și se caramelizează cu o cantitate mică de zahăr, sau fără, dacă sunt dulci. Se adaugă și puțin unt, un cub mic, dar și nelipsita scorțișoară. Se lasă compoziția la răcit și se adaugă stafidele trase în ciocolată.

Se pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Foile de plăcintă se decongelează și se grupează în pachete de câte 3-4 foi. Se ung între ele cu unt topit și se decupează în forme dreptunghiulare, în funcție de cât de mari dorim bomboanele. Se pune câte o linguriță din compoziția de mere cu stafide pe fiecare dreptunghi, la mijloc. Se înfășoară astfel încât compoziția de mere să fie bine acoperită de aluat. La capete se strâng ușor cu sfoară.

Bomboanele cu mere astfel asamblate se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc la 180 de grade pentru 15 minute, sau până când se rumenesc.  Se lasă să se răcească și se îndepărtează cu grijă sforile de la capete.

Se presară zahăr pudră peste ele și se servesc.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: