Înghețată de ananas

de Maria Udrea
950 vizualizări
Trei vafe cu înghețată de ananas într-un bol, alături de trei vafe goale pe un platou oval cu o rondea de ananas și lângă el o caserola cu înghețată și lingură verde

Pentru că desertul meu preferat este înghețata, încerc să o prepar acasă în diferite feluri. De data aceasta am preparat o rețetă de înghețată de ananas. Este foarte gustoasă, aromată și foarte ușor de preparat.

Eu am preparat-o la aparatul de înghețată, dar merge  preparată și cu ajutorul mixerului.

Aveam de mult prin cămară un compot de ananas și cum nu mă încumetam să-l includ în rețetele de prăjituri, l-am inclus în rețeta de înghețată.

Anterior v-am prezentat pe blog și rețeta de înghețată de lămâie. Este una dintre preferatele mele.  Data viitoare voi combina crema de lămâie cu ananas pentru un gust deosebit. Am descoperit pe blogul ”Retetefeldefel.ro” o rețetă de cremă de lămâie cu ananas și tare mult mă încântă combinația.

Până nu de mult înghețata mea preferată era cea cu ciocolată și vișine. Dar de când am descoperit caramelul sărat, înghețata de caramel sărat a devenit favorita mea. Este și gustoasă, dar și foarte consistentă.

Ce conține rețeta de înghețată de ananas

Pentru această înghețată, pe lângă ananasul din conservă am mai folosit și lapte condensat, dar și frișcă. Aceste două combinații de ingrediente merg tare bine împreună, în rețetele de înghețată. Nu lipsește nici sucul de lămâie, responsabil cu împiedicarea formării acelor de gheață.

Compoziția pentru înghețată se amestecă foarte bine până la omogenizare. Iar dacă se dorește și foarte fină, se poate trece prin sită.

Dacă vă place aroma ananasului, merită să preparați înghețata.

Trei vafe cu înghețată de ananas într-un bol, alături de trei vafe goale și caserola cu înghețată și lingură verde

Iar dacă mai doriți și alte rețete, găsiți pe blog mai multe rețete în secțiunea ”Dulciuri/Înghețată”.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de înghețată de ananas.

Trei vafe cu înghețată de ananas într-un bol, alături de trei vafe goale pe un platou oval cu o rondea de ananas și lângă el o caserola cu înghețată și lingură verde

Înghețată de ananas

Pentru că desertul meu preferat este înghețata, încerc să o prepar acasă în diferite feluri.… Înghețată Înghețată de ananas European Printează
Porții: 10 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 13 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 567 gr conservă de ananas rondele
  • 397 gr lapte condensat
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • sucul de la 1/2 lămâie.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi scurgem rondelele de ananas din sirop. Siropul îl consumăm ca atare sau putem să-l folosim la un alt desert.

După scurgere, trecem rondelele de ananas prin blender, împreună cu sucul de lămâie. Opțional, piureul rezultat îl trecem prin sită.

După ce avem piureul de ananas pregătit, mixăm smântâna pentru frișcă.

Folosim smântână neîndulcită, pentru că avem laptele condensat destul de dulce, dar și rondelele de ananas.

Mixăm smântâna până când începe să capete consistență. Adăugăm laptele condensat și omogenizăm compoziția. Apoi adăugăm și piureul de ananas și din nou omogenizăm compoziția.

Punem compoziția pentru înghețată de ananas în caserolă și o dăm la congelator până când devine fermă.

Colaj de poze cu pașii de preparare ai înghețatei din compot de ananas

Înainte de servire, lăsăm caserola cu înghețată la temperatura camerei 10 minute.

Trei vafe cu înghețată de ananas într-un bol, alături de trei vafe goale pe un platou oval cu o rondea de ananas și lângă el o caserola cu înghețată și lingură verde Trei vafe cu înghețată de ananas într-un bol, alături de trei vafe goale și caserola cu înghețată și lingură verde

Este foarte gustoasă și plăcut aromată.

Spor și poftă bună!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

2 comentarii

Advertoriale.pro 28 July 2023 - 9:45

Felicitari, pronia ta si creativitatea a facut o reteta delicioasa de inghetata de ananas! Acest desert este unul dintre preferatele mele si sper ca si alte persoane sa se bucure de acest desert gustos preparat de tine. Este usor si foarte interesant de preparat si sunt sigura ca este irezistibil. Cu siguranta o sa apeleze la aceasta reteta ceilalti cititori ai blogului tau! Felicitari si pofta buna!

Răspuns
Maria Udrea 28 July 2023 - 13:22

Mulțumesc pentru aprecieri! Noi suntem mari consumatori de înghețată și încerc să o prepar cât mai diversificat. Mă bucur când rețetele mele sunt și pe gustul altora!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.