Tocana de ceapă este una dintre preferatele mele, dar și ale familiei. Am crescut cu o astfel de tocană și am îndrăgit-o de mică. O prepar în multe moduri, simplă sau cu diferite tipuri de carne. De data aceasta am preparat tocană de ceapă cu carne de porc.
Ceapa adăugată din belșug oferă mâncării un gust deosebit. Și am profitat de faptul că mai aveam prin cămară ceapă veche care începea să se strice sau să crească.
Am mai prezentat anterior și rețeta de tocană de ceapă cu pui și roșii. Aceasta a fost preparată la vremea respectivă cu roșii proaspete de grădină și tare gustoasă a ieșit.
De data aceasta am folosit roșii din conservă. Tot gustoasă a ieșit și în această variantă. Nouă ne plac mult și mâncărurile cu carne de porc.
Vă mai recomand de pe blog și rețeta de tocană de ceapă cu ardei copți. Este o mâncare de post și nu necesită decât 3 ingrediente de bază: ceapă, ardei și roșii.
Ce conține rețeta de tocană de ceapă cu carne de porc
Pentru rețeta de față avem nevoie de trei ingrediente principale: carne, ceapă și pastă de roșii. Restul sunt condimente, pe care le poate alege fiecare după gust. Eu am optat pentru piper și usturoi, pentru că tot pe acestea le folosea și bunica. Am vrut să redau gustul de altă dată, fără a condimenta în exces mâncarea.
Tocana este delicioasă servită cu mămăligă, dar merge și cu pâine.
Mai găsiți pe blog rețete de tocană sau alte mâncăruri așa cum le prepara bunica, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tocană de ceapă cu carne de porc.
INGREDIENTE
- 500 gr carne macră de porc
- 500 gr ceapă
- 3 căței de usturoi
- 200 gr pastă de roșii
- 3 linguri de ulei
- sare și piper după gust
- 250 ml apă
- pătrunjel verde
MOD DE PREPARARE
Mai întâi porționăm carnea în bucăți mai mici pe care le condimentăm cu sare și piper. Am optat pentru pulpa de porc pentru că este ușor împănată cu grăsime.
Lăsăm bucățile de carne la odihnit 30 de minute, apoi le rumenim în tigaia cu ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Când bucățile de carne sunt bine sigilate pe toate părțile, adăugăm ceapa curățată și tocată în fâșii. O amestecăm bine prin ulei și printre bucățile de carne și o călim ușor, doar până când se înmoaie. Adăugăm odată cu ceapa și doi căței de usturoi tocați rondele.
Adăugăm o ceașcă cu apă și acoperim tigaia cu capac. Lăsăm ingredientele să se prepare înăbușit până când, atât carnea cât și ceapa sunt bine pătrunse. Adăugăm pasta de roșii și continuăm prepararea mâncării de ceapă cu carne de porc pentru 12-15 minute. O gustăm și îi potrivim gustul cu sare și piper.
Înainte de a stinge focul mai adăugăm un cățel de usturoi răzuit. Iar după stingerea focului adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt.
Servim delicioasa tocană de ceapă cu carne de porc caldă, cu pâine sau cu mămăligă. Este delicioasă în ambele variante.