Înghețată de pepene galben cu banane și caramel condensat

de Maria Udrea
0 comentarii
Înghețată de pepene galben cu banane și caramel condensat

Foarte aromată și delicioasă, cu o culoare plăcută, această Înghețată de pepene galben cu banane și caramel condensat, merită preparată acum când piața abundă de pepeni galbeni!

Pepenele galben îi dă aroma și culoarea plăcută, caramelul condensat îi dă gust, iar bananele, cremozitate și aromă.

Am mai adăugat puțină frișcă lichidă, pentru a fi mai aerată și chiar a ieșit o înghețată minunată!

Și de data aceasta m-a ajutat al meu Blender profesional avansat G21 Perfect Smoothie Vitality, un ajutor de nădejde achiziționat de pe magazinul online Una Doua.

Cu un click pe linkurile de mai sus puteți afla amănunte despre acest blender minunat.

Și pentru că mi-a mai rămas pepene, m-am mai delectat și cu un delicios Smoothie cu pepene galben, piersici si menta.

Smoothie de pepene galben

Ingrediente

  • 1 kg pepene galben de tip banană
  • 2 banane coapte
  • 370 g caramel condensat
  • zeama de la 1 lămâie
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 25 g perle de ciocolată neagră

 

Porții: 8

Timp de preparare 10 minute

Mod de preparare

Pregătim ingredientele pentru Înghețată de pepene galben cu banane și caramel condensat.

Curățăm pepenele și îl tăiem în cuburi.
Curățăm bananele și le rupem în bucăți mici.
Le adăugăm peste bucățile de pepene și le stropim cu zeamă de lămâie pentru a nu oxida și pentru a li se intensifica culoarea.
Eu pun zeama de lămâie într-o sticluță cu pulverizator și așa le stropesc uniform.
Mixăm frișca lichidă până devine doar ușor fermă.

Preparare Înghețată de pepene galben cu banane și caramel condensat.

Punem în recipientul blenderului mai întâi puțină frișcă, apoi pepenele galben cu bananele și caramelul condensat.
Blendăm ingredientele la viteză mică până se transformă într-o pastă uniformă.
Adăugăm, apoi, frișca ușor mixată și din nou blendăm până la omogenizare, mărind treptat viteza.
Transferăm compoziția de înghețată în caserole cu capac și adăugăm în ea perlele de ciocolată neagră, pentru gust, dar și decor, că parcă e prea simplă.
Dăm caserolele la congelator până când înghețata este perfectă pentru a fi servită.
Cam patru ore am ținut-o eu și am amestecat în ea, din 30 în 30 de minute, de trei ori.
Trebuie amestecat în ea pentru a nu se forma acele cristale de gheață.
Sper ca pe viitor să-mi procur un aparat de înghețată care să mă scape de acest procedeu.
Înainte de servire, scoatem caserolele din frigider și le lăsăm 15 minute la temperatura camerei, pentru a se dezgheța ușor și a putea porționa înghețata.

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.