Mini choux cu caramel și glazură de ciocolată

de Maria Udrea
478 vizualizări
Două platouri cu mini choux cu caramel și glazură de ciocolată

Pentru un platou cu prăjituri festive, rețeta de mini choux cu caramel și glazură de ciocolată poate fi una dintre opțiuni. Mini choux-urile sunt și gustoase, și delicate, pot fi vedetele platoului festiv.

Ne plac foarte mult eclerele, choux-urile sau orice desert putem pregăti și aluatul opărit. Prepar aluatul opărit chiar și pentru diferite aperitive. De exemplu, choux-urile pot fi umplute și cu diferite creme sau paste aperitive.

Iar din categoria aperitivelor cu aluat opărit găsiți pe blog și o rețetă de ruladă din aluat opărit cu brânză și spanac . Pot să vă spun că a fost cea mai bună foaie de ruladă pe care am preparat-o eu până acum. Foaia de ruladă este atât de pufoasă și aerată, dar și frumos colorată de ouăle folosite. 

Iar din categoria deserturilor cu aluat opărit, vă mai recomand de pe blog și rețeta de prăjitură choux a la creme la tavă . Aceasta este ideală de pregătire atunci când avem poftă de eclere, sau de choux-uri și nu avem suficient timp la dispoziție.

Cum preparăm rețeta de mini choux cu caramel și glazură de ciocolată

Despre aluatul de mini choux am amintit mai sus că este aluatul opărit preparat din apă cu ulei, făină și ouă. Se prepară în două etape. În prima etapă se opărește făina într-un amestec de apă și ulei. În a doua etapă se încorporează ouăle în aluatul opărit și răcit. Apoi se formează choux-urile cu ajutorul unui dispozitiv de decorare deserturi.

Pentru crema caramel am folosit caramel condensat amestecat cu mascarpone. De obicei prepar și crema caramel în casă – vedeți aici rețeta . Însă atunci când nu am suficient timp, apelez și la caramelul condensat din comerț. Am mereu în frigider cel puțin o cutie de caramel condensat pentru orice eventualitate.

După ce umplem cojile de choux-uri cu cremă, pregătim și o glazură foarte simplă de ciocolată.

Mini choux cu caramel și glazură de ciocolată pe un platou alb

Dacă și voi adorați aluatul opărit, mai găsiți pe blog și alte rețete în care acesta este folosit.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, mai puteți urmări și pe pagina de  Facebook. 

Vă aștept cu surprize culinare și pe    Instagram   și pe   Pinterest   sau pe   Twitter  .

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de mini choux cu caramel și glazură de ciocolată.

Două platouri cu mini choux cu caramel și glazură de ciocolată

Mini choux cu caramel și glazură de ciocolată

Pentru un platou cu prăjituri festive, rețeta de mini choux cu caramel și glazură de… Prăjituri Mini choux cu caramel și glazură de ciocolată European Printează
Porții: 60 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

 • Pentru aluat opărit:
 • 300 ml apă
 • 150 ml ulei
 • 250 gr făină
 • 1 praf de sare
 • 6 ouă medii.
 • Pentru crema caramel:
 • 500 gr condensat de caramel
 • 500 gr mascarpone
 • 1 praf de sare.
 • Pentru glazura de ciocolata:
 • 100 gr ciocolată amăruie
 • 100 ml smântână pentru frișcă.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi vom pregăti aluatul opărit pentru mini choux cu caramel și glazură de ciocolatăPunem apa cu uleiul și un praf de sare într-o crăticioară, la fiert.
Când lichidul începe să clocotească adăugăm toată făina odată. Amestecăm intens până când făina se hidratează și absoarbe tot lichidul. Stingem focul și lăsăm aluatul opărit să se răcească. Când este complet răcit, adăugăm pe rândul ouăle, omogenizând bine cum după fiecare.

Apoi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius și punem hârtie de copt în două tăvi.  Punem aluatul opărit într-un săculeț de decorare prăjituri cu doi stelat în capăt. Cu ajutorul acestuia creăm formele pentru mini choux în tăvi.

Coacem cojile de mini choux pentru 20 de minute la 200 de grade Celsius, sau pana sunt bine uscate si rumenite la exterior.

Colaj de poze cu pașii de preparare coji pentru mini choux

Pentru prepararea cremei nu avem de făcut altceva decât să amestecăm brânza mascarpone cu caramelul condensat și un praf de sare.

Secționăm cojile pentru choux-uri în două și le umplem cu crema.

Apoi preparăm glazura de ciocolată. Pentru aceasta, încălzim smântâna lichidă și topim în ea ciocolată mărunțită. Turnăm câte puțină glazură de ciocolată deasupra mini choux-urilor și le așezăm pe platouri.

Colaj de poze cu pașii de preparare pentru umplre și decorare mini choux Două platouri cu mini choux cu caramel și glazură de ciocolată Mini choux cu caramel și glazură de ciocolată pe un platou alb

În speranța că vă va fi de folos rețeta mea de mini choux cu caramel și glazură de ciocolată, vă urez la preparat și poftă bună la savurat!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.