Sos caramel sărat

de Maria Udrea
2 comentarii
Borcan cu sos caramel și lingură cu sos curgând în borcan

Ador acest sos caramel sărat și îl prepar destul de des pentru diferite rețete de torturi și prăjituri.

Cremele cu caramel sunt preferatele mele. În trecut achiziționam caramelul condensat pe care îl foloseam la deserturi. De la un timp prefer să îl prepar în propria bucătărie după propriul gust.

Una dintre rețetele cu cremă caramel mult apreciată de pe blog este rețeta de tort din napolitane duo cu caramel și ciocolată. Combinația dintre crema caramel cu nuci, crema de ciocolată și foile crocante de napolitane este senzațională. Vă recomand cu încredere rețeta.

O altă rețetă cu caramel pe care v-o recomand de pe blog este rețeta de prăjitură Carmelita cu gust intens de caramel și ciocolată.  Este o prăjitură cu foi coapte pe dosul tăvii, cu zahăr caramelizat în compoziție, De asemeni și crema este tot cu caramel.

Vă ofer aceste exemple de rețete pentru a vă convinge de gustul delicios al sosului caramel. Chiar merită preparat și folosit ulterior la diferite deserturi.

Cum se prepară rețeta de sos caramel sărat

Prepar acest sos de caramel în două moduri, în funcție de ceea ce vreau să fac cu el. Pentru cremele de prăjituri și torturi îl prepar cu unt în compoziție pentru mai multă consistență. Pentru glazurarea torturilor, a clătitelor, sau pentru rețete de înghețată îl prepar simplu, doar din zahăr și smântână pentru frișcă. Este minunat preparat în ambele feluri. Dacă nu  l-ați încercat încă vă recomand cu drag rețeta.

Două boluri de sticlă și lingură cu sos caramel sărat

Și dacă doriți mai multe rețete de torturi și prăjituri cu caramel, găsiți pe blog o colecție de astfel de rețete. Tastați cuvântul ”caramel” în caseta de căutare pentru a le descoperi.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de sos caramel sărat.

Borcan cu sos caramel și lingură cu sos curgând în borcan

Sos caramel sărat

Printează
Porții: 8 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 8 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 200 gr zahăr
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 100 gr unt
  • 30 ml apă
  • 25 gr sare grunjoasă

MOD DE PREPARARE

Rețeta pentru sosul caramel sărat este foarte simplă, însă necesită puțină atenție și răbdare. Necesită atenție pentru că ne putem accidenta de la stropii de zahăr ars.

Punem apa, apoi zahărul într-o crăticioară cu baza dublă și pereți mai înalți. Punem crăticioara pe foc și lăsăm zahărul să se topească. Nu amestecăm în el decât spre final de topire, pentru a se omogeniza.

Adăugăm untul tăiat în cuburi și amestecăm cu o spatulă până când și acesta este topit și zahărul care se solidifică la contactul cu untul. Apoi adăugăm smântâna pentru frișcă și fierbem sosul până când capătă consistență. Amestecăm continuu pentru a nu se arde. Spre final de fierbere adăugăm sarea și amestecăm până când se dizolvă.

Colaj de poze cu pașii de preparare a sosului de caramel sărat

Punem sosul caramel într-un borcan cu capac și îl putem păstra la frigider 2-3 săptămâni dacă nu îl folosim imediat sau pe tot.

Borcan cu sos caramel sărat

Bineînțeles că sarea se poate exclude atunci când nu-l dorim sărat. Însă este de senzație sosul caramel sărat.

După cum v-am spus mai sus, al doilea mod de preparare este fără unt.

Ce îmi place la acest sos este că putem să-i reglăm textura după preferințe. Nu greșim dacă punem mai multă smântână sau mai puțin zahăr. Sosul reușește oricum, doar consistența va fi mai fluidă, sau mai cremoasă.

Sosul de caramel sărat în borcan și prelins pe pereții exteriori ai borcanului Sos de caramel sărat în două boluri și în lingură

Spor la preparat sos caramel sărat și poftă bună la savurat!

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.