Pentru că îmi place mult combinația de brânză cu spanac, am preparat o delicioasă rețetă de Ruladă din aluat opărit cu brânză și spanac cu care mi-am delectat familia în weekend.
Pot să vă spun că este cea mai bună foaie de ruladă pe care am preparat-o eu până acum!
Este o foaie de ruladă din aluat opărit, acel aluat care se folosește la Rețetele de ecler sau choux a la creme.
Am văzut o astfel de rețetă cu foaie de ruladă din aluat opărit la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani și tare mult m-a încântat ideea.
Foaia de ruladă este atât de pufoasă și aerată, dar și frumos colorată de la ouăle folosite. Am folosit ouă de la găini de curte cu gălbenuș de un galben foarte intens.
Porții: 20; Timp de pregătire: 40 de minute; Timp de preparare: 35-40 minute;
Dimensiuni tavă: 37/43,5 cm
Delicioasă și interesantă mai este și Rețeta Ruladă de spanac cu cremă de brânză!
Ingrediente
- Pentru aluat opărit:
- 500 ml apă
- 125 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr făină
- 1/2 linguriță de sare
- 4 ouă medii
- Pentru umplut:
- 500 gr brânză proaspătă, de vaci
- 150 gr brânză telemea, sărată
- 150 gr cremă de brânză cu verdeață
- 2 fire ceapă verde
- 250 gr baby spanac
- 1 lingură de unt topit
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- 5-6 frunze de busuioc verde
Mod de preparare
Pregătim foaia de ruladă pentru Rețeta Ruladă din aluat opărit cu brânză și spanac.
Pregătim mai întâi spanacul.