140
Pentru că am primit de curând un colet cu produse Koliba, am preparat cu o parte din ele aceste delicioase Brioșe aperitiv cu mix de legume și cașcaval.
Îmi plac produsele Koliba, adică untul și sortimentele de cașcaval, pe care le savurăm cu poftă, simple sau incluse în diverse preparate.
Am mai preparat anterior, cu produse Koliba și rețeta Chiftele de orez cu piept de pui și cașcaval.
Iar rețetele de brioșe aperitiv îmi plac maxim, pentru că pot combina în ele diverse ingrediente.
Sunt gustoase, sunt aspectuoase, pot fi servite la orice masă din zi, atât calde cât și reci și, mai ales, pot fi luate la pachet.
Ingrediente
- Pentru 16 porții:
- 2 ouă mari
- 250 gr iaurt grecesc
- 250 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 750 gr mix de legume congelate
- 100 gr cașcaval Koliba, simplu
- 100 gr cașcaval Koliba, afumat
- 30 gr unt Koliba, cu conținut redus de grăsime
- 200 gr mușchi file, de porc
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- chimen
Mod de preparare pentru brioșe aperitiv cu mix de legume și cașcaval
Punem untul într-un wok, pe foc, iar când se topește, adăugăm legumele congelate.
Le amestecăm bine și le lăsăm să se dezghețe și să se întrepătrundă ușor cu untul topit. Apoi le lăsăm la răcit.
Tăiem mușchiulețul file de porc în mici cuburi, iar cașcavalul îl dăm pe răzătoare.
Amestecăm cele două ouă cu un praf de sare, unul de piper, puțin cimbru uscat și puțin busuioc. Adăugăm iaurtul și omogenizăm compoziția.
Cernem făina împreună cu praful de copt și le încorporăm în compoziția de ouă și iaurt.
Lăsăm compoziția să se odihnească 10 minute, pentru a se activa praful de copt, apoi încorporăm în ea: 2/3 din cașcavalul ras, mușchiul file de porc și legumele cu sosul lăsat în tigaie. Nu le scurgem, că e tare gustos sosul.
Omogenizăm bine compoziția pentru brioșe aperitiv cu mix de legume și cașcaval, umplem cu ea formele de brioșe și le așezăm într-o tavă de cuptor.
Coacem delicioasele brioșe pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit în prealabil.
În ultimele 5 minute, le scoatem din cuptor și presărăm peste ele restul de cașcaval ras și semințe de chimen.
Apoi, le lăsăm să se tempereze în forme și le putem servi după pofta inimii.