Dacă nu mai știți ce să mai preparați pentru un platou festiv cu aperitive, am pentru voi o mică colecție cu 10 aperitive simple cu aluat foietaj. Sunt și simple, și rapide, dar și gustoase și aspectuoase. Nu le preparăm pe toate odată, însă pentru anumite ocazii speciale alegem 2-3 dintre rețete. Astfel vom avea diversitate și la gust și la aspect pe platoul cu aperitive.
Noi adorăm aluatul foietaj și de foarte multe ori în weekend îl folosim pentru gustări delicioase. Când am timp, îl prepar în casă pentru că se prepară ușor – vedeți aici rețeta.
Aluatul foietaj îl folosesc atât la preparate sărate, cât și la cele dulci. Este mereu la îndemână, este gustos și oferă aspect spectaculos și gust delicios preparatelor.
Iată care sunt cele 10 aperitive simple cu aluat foietaj
- Spirale din foietaj cu brânză și chimen
Ingrediente necesare:
- 1 pachet foietaj
- 250 gr brânză sărată
- 150 gr brânză proaspătă
- 2 ouă
- 50 gr chimen
- 1 linguriță lapte.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI.
2. Rondele picante din foietaj cu ketchup și chimen
Ingrediente:
- 1 pachet foietaj
- ketchup dulce
- semințe de chimen
- amestec de condimente ”Hot & Spicy”.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI
3. Melcișori din aluat foietaj cu bacon și chimen
Ingrediente:
- 1 pachet foietaj
- 350 gr bacon
- 1 gălbenuș
- puțin piper alb, măcinat
- 1 linguriță lapte
- semințe de chimen.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI:
4. Coșulețe din foietaj cu diverse ingrediente
Ingrediente:
- 400 gr foietaj
- 200 gr urdă de vaci
- 1 ardei capia, roșu
- 150 gr șuncă presată
- 2 ouă
- 1 lingură griș
- sare și piper
- roșii cherry.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI.
5. Coșulete aperitiv din foietaj cu bacon și ciuperci
Ingrediente:
- 400 gr aluat de foietaj
- 1 borcan ciuperci feliate(200 gr)
- 200 gr bacon
- 1 ceapă roșie
- 4 felii de gogoșari murați
- 2 ouă
- 120 ml lapte
- 4 linguri pesmet
- 1/2 linguriță praf de copt
- puțin cașcaval ras
- 4 buc. roșii deshidratate
- pătrunjel verde pentru decor.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI.
6. Melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foietaj
- 200 g bacon feliat subțire
- 100 g cașcaval
- ketchup
- susan
- chimen
- 1 ou pentru uns.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI:
7. Trandafiri din foietaj cu șuncă și cașcaval
Ingrediente:
- 1 pachet aluat foietaj( 800 gr)
- 2 linguri de ketchup
- 400 gr șuncă afumată
- 250 gr cașcaval răzuit
- 1 ou.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI.
8. Cârnăciori în foietaj cu chimen și susan
Ingrediente:
- 400 g aluat de foietaj
- 500 g cârnăciori subțiri
- ketchup
- 1 gălbenuș de ou
- un vârf cuțit sare
- 1/2 linguriță cu lapte
- semințe de susan
- semințe de chimen.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI:
9. Coroniță din carne tocată în aluat foietaj
Ingrediente:
- 350 gr carne de porc, tocată
- sare și piper
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 3 lingurițe cu dulceață de ardei iuți
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri cu pastă de roșii
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei iute
- 1 ou + 1 albuș
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 400 gr aluat foietaj
- 1 gălbenuș pentru uns
- mac și susan, pentru decor.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI.
10. Vol au vent umplute cu cremă de brânză
Ingrediente:
- 1/2 pachet aluat de foietaj(1 foaie)
- 1 gălbenuș de ou
- 1 linguriță lapte
- chimen
- Pentru umplutură
- 1 cutie cremă de brânză cu verdeață
- 50 gr brânză telemea mixtă, mai puțin sărată
- 50 gr brânză de burduf
- 1 ardei roșu
- 1 ceapa roșie
- frunze de pătrunjel.
Modul de preparare îl descoperiți cu un click AICI.
Mai găsiți pe blog și alte rețete din categoria celor 10 aperitive simple cu aluat foietaj, de unde vă puteți inspira.