Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi

de Maria Udrea
0 comentarii 450 vizualizări
Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi într-un bol cu capac

Aceste chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi sunt perfecte ca aperitiv, garnitură sau chiar ca fel principal vegetarian. Combinația de cartofi, dovlecei și morcovi le dă o textură moale la interior, crocantă la exterior, și un gust dulceag și aromat.

Merită preparate în orice sezon pentru că legumele folosite se găsesc mereu pe piață.

Rețeta acestor chiftele a fost preparată de nepoata mea Andra, căreia îi mulțumesc pentru că a împărtășit-o cu noi. Andra are deja o colecție interesantă de rețete la mine pe blog. Toate sunt practice, delicioase și frumos prezentate prin poze care surprind întreg procesul de preparare.

Un exemplu îl puteți descoperi la rețeta de prăjitură cu zmeură și iaurt în compoziție. Este rețeta unui desert simplu și savuros de vară, pe care v-o recomand cu încredere.

Iar o rețetă mai complexă și foarte spectaculoasă este cea de tort cu cremă de fructe și ciocolată albă. Este un tort cu adevărat spectaculos, ca o grădină de vară, rafinat, armonios, memorabil. În această rețetă se combină delicatețea fructelor de pădure cu finețea ciocolatei albe.

Puteți accesa colecția de rețete a Andrei și pe site-ul bucătăraș.ro – dați click aici.

Impresii despre aceste chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi

Interiorul acestor chiftele este ușor umed, moale, iar aromele legumelor se îmbină subtil. Morcovul adaugă o notă dulceagă, iar dovlecelul menține compoziția fragedă. Exteriorul este rumen și crocant. Iar condimentele adăugate completează gustul natural al legumelor fără să îl acopere.

Pot fi servite ca aperitiv, fiind perfecte și la o masă festivă sau un bufet rece, alături de sosuri cremoase precum tzatziki sau sos de iaurt cu usturoi.

Merg și ca garnitură alături de fripturi, pește sau chiar lângă o salată bogată de sezon.

Merg ca fel principal vegetarian servite cu o salată de crudități sau cu legume la grătar, oferă o masă ușoară și echilibrată.

Pot fi incluse în sandwich-uri sau wrapuri. Putem adăuga câteva chiftele, frunze de salată, roșii proaspete și un sos cremos într-o lipie sau chiflă pentru un prânz rapid și delicios.

Tot din categoria chiftelelor de legume vă mai recomand de pe blog și rețeta de chiftele de dovlecei cu brânză și ardei. Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi.

Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi într-un bol cu capac

Chiftele de cartofi cu dovlecei și morcovi

Printează
Porții: 38 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 5 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 650 g cartofi
  • 2 dovlecei medii
  • 2 morcovi
  • 1 lingură și jumătate de sare
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 50 g pesmet
  • puțin măghiran uscat
  • puțin oregano uscat
  • puțin piper măcinat
  • 50 g făină
  • 150 g pesmet pentru tăvălit chiftelele
  • ulei pentru prăjit chiftelele.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi fierbem cartofii în coajă. Apoi îi scurgem, îi trecem prin apă rece pentru a opri procesul termic și îi lăsăm să se răcească. După răcire îi dăm pe răzătoare.

Între timp curățăm dovleceii de coajă și semințe și curățăm morcovii. Dăm și aceste legume pe răzătoare, le amestecăm apoi cu o lingură de sare și le lăsăm într-o sită să se deshidrateze. Apoi vom stoarce bine răzătura de dovlecei și morcovi pentru a elimina sucul rezultat.

Amestecăm dovleceii și morcovii cu cartofii rași, într-un bol încăpător. Adăugăm o linguriță de sare, ouăle, ceapa tocată mărunt, usturoiul trecut prin presă, pesmetul, puțin măghiran uscat, puțin oregano uscat, puțin piper proaspăt măcinat și făina. Amestecăm bine totul.

Compoziția rezultată trebuie să fie mai fermă; pentru a putea modela chiftelele. Dacă este suculentă mai adăugăm făină.

Formăm chiftelele cu mâinile umezite și le trecem prin pesmet pe toate părțile. Le prăjim în ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. După ce se rumenesc frumos le scoatem pe un platou tapetat cu șervețele absorbante.

Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.