Brioșe cu ciuperci și mozzarella

de Maria Udrea
0 comentarii
Brioșe cu ciuperci și mozzarella pe platou și două pe farfurie, alături de furculiță și cuțit

Aceste brioșe cu ciuperci și mozzarella sunt perfecte ca aperitiv, gustare sau chiar ca parte a unui mic dejun consistent. Sunt pe cât de simple, pe atât de gustoase și aspectuoase. Au un interior pufos și aerat, de la iaurtul adăugat în aluat.

Îmi place să prepar astfel de gustări unde mă pot juca în voie cu ingredientele. Se pot crea o mulțime de combinații de ingrediente pentru un plus de savoare și aspect cuceritor.

Un exemplu de pe blog îl puteți descoperi la rețeta de vafe și brioșe aperitiv cu legume și carne. Sunt delicioase și de mare efect și ca vafe, dar și ca brioșe. Chiar dacă sunt preparate din aceeași compoziție, au texturi diferite datorită modului de coacere.

O altă rețetă pe care v-o recomand de pe blog este cea de brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată. Acestea cuceresc mai ales vizual, datorită combinației de culori.

Câteva impresii despre rețeta de brioșe cu ciuperci și mozzarella

Brioșele cu ciuperci și mozzarella sunt o combinație savuroasă de arome delicate și texturi echilibrate. Ciupercile oferă un gust bogat și consistență, în timp ce mozzarella topită adaugă o cremozitate irezistibilă. Aluatul pe bază de iaurt contribuie la obținerea unei texturi pufoase și ușor umede, păstrând în același timp o ușoară notă acrișoară care completează perfect umplutura.

Aceste brioșe sunt ideale pentru a fi servite la mic dejun, brunch sau chiar ca o gustare sățioasă pe parcursul zilei. Sunt ușor de transportat și pot fi o opțiune excelentă pentru pachetul de prânz. Aroma lor apetisantă și textura echilibrată le fac iubite de toți, de la cei mici la cei mari.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de brioșe sau aperitive delicioase, de unde vă puteți inspira. Le găsiți în secțiunea ”Aperitive”.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Iar mai jos puteți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de brioșe cu ciuperci și mozzarella.

Brioșe cu ciuperci și mozzarella pe platou și două pe farfurie, alături de furculiță și cuțit

Brioșe cu ciuperci și mozzarella

Printează
Porții: 15 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 21 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 3 ouă medii
  • 200 g iaurt grecesc
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 g ciuperci champignon din conservă
  • 150 g mozzarella rasă
  • 2 lingurițe dulceață de ardei iuți( opțional)
  • 1 cățel de usturoi zdrobit
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 3-4 frunze de busuioc tocate mărunt
  • sare și piper după gust
  • 200 g făină albă
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 1/2 linguriță cimbru uscat.

MOD DE PREPARARE

Începem cu prepararea compoziției.

Într-un bol mare, amestecăm ouăle cu sarea, piperul și cimbrul. Apoi adăugăm iaurtul și uleiul și amestecăm până la omogenizare. Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și din nou omogenizăm. Urmează ciupercile scurse bine și tocate mai mărunt, dar și mozzarella rasă. La final încorporăm pătrunjelul tocat cu frunzele de busuioc și dulceața de ardei iuți. Aceasta este opțională. Nu-i nimic dacă nu aveți. Puteți adăuga un ardei roșu, pentru un plus de culoare și 2 căței de usturoi zdrobiți, pentru un plus de gust picant.

Preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim tava cu formele de brioșe unse cu puțin ulei. Puteți pune hârtiuțe de brioșe în ele. Eu atașez hârtiuțele după coacere.

Umplem formele cu compoziția de brioșe cu ciuperci și mozzarella pentru trei sferturi din capacitate. Adăugăm deasupra și câte o felie mică de ciupercă, pentru decor.

Coacem brioșele timp de 30-35 de minute sau până când devin aurii pe margini.

Brioșele cu ciuperci și mozzarella se pot servi calde, pentru o textură cremoasă, sau reci, având un gust la fel de bun.

Se pot păstra la frigider într-un recipient ermetic până la 4-5 zile și reîncălzi la cuptor sau în cuptorul cu microunde înainte de servire.

Pot fi și congelate, apoi reîncălzite la nevoie.

Să vă fie de folos!

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.