Vafe cu șuncă și cașcaval

de Maria Udrea
0 comentarii
Vafe cu șuncă și cașcaval, una secționată și una glazurată cu ketchup

Aceste vafe cu șuncă și cașcaval pot face deliciul micului dejun sau al gustărilor din pauza de masă de școală sau birou. Se prepară simplu și rapid și sunt delicioase atât calde cât și reci. Rețeta este foarte versatilă, puteți adăuga și alte ingrediente sau puteți omite unele.

Vafele sărate sunt o alternativă delicioasă la cele dulci. Sunt perfecte pentru mic dejun sau o gustare rapidă. Aspectul lor este cuceritor și, în funcție de combinația de ingrediente pot fi servite și ca suport pentru diferite creme aperitiv sau salate.

Una dintre rețetele de vafe apreciate de pe blog este cea de vafe cu ingrediente de pizza sau pizza waffles. Este de fapt o rețetă de vafe cu ingrediente pe care le folosim la pizza.

Iar dintre vafele dulci, cea mai des preparată rețetă este cea de vafe cu mere și scorțișoară.  Sunt tare gustoase atât servite simple, cât și glazurate cu ciocolată, sau umplute cu diferite creme.

Despre rețeta de vafe cu șuncă și cașcaval

Aceste vafe sunt o alegere rapidă și versatilă, perfecte pentru orice moment al zilei. Textura lor este ușor crocantă la exterior și moale la interior. Iar combinația de cașcaval cu șuncă, ouă, smântână, verdeață și condimente  oferă un echilibru de arome și culori . Smântâna oferă o consistență pufoasă, iar cașcavalul topit adaugă un gust intens și savuros. Se pot servi simple sau alături de o salată proaspătă ori o lingură de smântână extra. Sunt delicioase și glazurate cu ketchup.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de vafe, atât sărate cât și dulci, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook – Click Aici .

Vă aștept cu surprize culinare și pe InstagramClick Aici, pe Pinterest – Click Aici  sau pe X – Click Aici.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de vafe cu șuncă și cașcaval.

Vafe cu șuncă și cașcaval, una secționată și una glazurată cu ketchup

Vafe cu șuncă și cașcaval

Printează
Porții: 12 Timp de preparare:
Nutrienți 200 calorii 20 grams grăsimi
Evalueză 5.0/5
( 14 vot(uri) )

INGREDIENTE

  • 150 g șuncă presată
  • 150 g cașcaval răzuit
  • 3 ouă
  • 150 g smântână acră( 20% grăsime)
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g făină
  • sare și piper, după gust
  • 1/2 linguriță nucșoară
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 legătură de pătrunjel verde.

MOD DE PREPARARE

Mai întâi vom tăia șunca în cuburi micuțe, iar cașcavalul îl vom răzui. Putem folosi orice tip de cașcaval, dar cu textura mai fermă. Amestecăm într-un bol cașcavalul răzuit, șunca tocată și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

În alt bol amestecăm ouăle cu condimentele smântâna și uleiul. Amestecăm până când obținem o compoziție omogenă, apoi încorporăm făina amestecată cu praful de copt. Cantitatea de făină se poate adapta în funcție de textura pe care o dorim pentru vafe. Dacă vă plac vafele mai crocante, mai puteți adăuga aproximativ 50 g făină. Dacă vă plac cu textură mai moale, reduceți cantitatea de făină cu 50 g. Eu le-am preferat mai de mijloc.

Peste compoziția de ouă cu smântână, ulei și condimente adăugăm amestecul de cașcaval cu șuncă și pătrunjel. Omogenizăm bine amestecul de ingrediente.

Apoi putem coace delicioasele vafe cu șuncă și cașcaval în forma de copt.

Pentru primele vafe este indicat să ungem plăcuțele formei de copt cu puțin ulei.

Coacem vafele în funcție  de cât de crocante sau moi le dorim reducând sau prelungind timpul de coacere.

De menționat că din compoziția pentru aceste vafe, dacă nu dețineți aparatul electric puteți prepara brioșe sau pancakes.

Să vă fie de folos!

 

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.