103
Pentru că am văzut prea des recomandată tapioca, am preparat din ea o delicioasă Budincă de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete.
Îmi place mai mult ca aspect decât ca gust, dar merită încercată, iar combinată cu diverse fructe, jeleuri sau sosuri, chiar rezultă un desert bun și de efect.
Ingrediente
- 150 g tapioca
- 600 ml apă
- 600 ml lapte
- un praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 linguri de miere
- 150 g căpșuni
- 5-6 caise
- 2 fructe kiwi
Mod de preparare
Iată cât de ușor preparăm Rețeta Budincă de tapioca cu diverse piureuri din fructe proaspete!
Punem apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca și le lăsăm să fiarbă 5-6 minute, apoi le strecurăm și le clătim cu apă rece.
În același timp. punem și laptele la fiert cu un praf de sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm perlele de tapioca.
Le lăsăm să fiarbă la foc lent, până se hidratează bine și absorb tot laptele. Avem grijă să amestecăm din când în când că au tendința de a se lipi de fundul vasului, fiind foarte gelatinoase.
După ce stingem focul, lăsăm budinca de tapioca să se tempereze câteva minute și adăugăm mierea. Amestecăm ușor până aceasta se topește.
Punem budinca de tapioca fierbinte în cupe, pahare sau boluri și o lăsăm să se răcească.
Între timp transformăm fructele în piure cu ajutorul unui blender.
După gustul fiecăruia, adăugăm, sau nu, îndulcitor în ele. Eu nu am adăugat că îmi place gustul lor natural, mai acrișor, fiind mare fan al acestui gust.
Decorăm budinca de tapioca cu piureurile de fructe, alternându-le ca să avem culori diferite și o servim cu mare poftă, alături de cei dragi.