Chec aromat cu vanilie si ornamente de ciocolata

de Maria Udrea
14 comentarii
Chec aromat cu vanilie si ornamente de ciocolata

Mi-a fost dor de clasicul chec vanilat si avand niste ornamente de ciocolata, am preaparat acest minunat chec aromat cu vanilie si ornamente de ciocolata.

As fi pus niste ciocolata, dar aceea s-ar fi topit in timpul tratamentului termic, asa ca a fost mai de efect cu ornamentele care au ramas intacte.

Ingrediente

  • Pentru 2 checuri in tavi normale:
  • 8 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 ml ulei
  • 400 gr faina
  • 1 varf lingurita sare
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite esenta de vanilie

Mod de preparare

 Preparare aluat pentru chec aromat cu vanilie si ornamente de ciocolata

Reteta mea era cu 300-400 gr zahar, dar eu m-am oprit la 250 gr deoarece s-a intarit foarte bine bezeaua formata.

Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele putinasare.

Zaharul il vom rasni si il amestecam cu zaharul vanilat.

Mixam albusurile bine pana devin spumoase, apoi adaugam, treptat, zaharul, mixand in continuare.

Scoatem mixerul și ne folosim de o spatulă de acum, pentru a nu se lăsa bezeaua.

Adaugam, pe rand, galbenusurile, amestecând de sus în jos, cu miscari circulare.

Apoi, adaugam uleiul, esenta si amestecam mai incet, iar la final vom incorpora, treptat, faina.

Chec-aroma-vanilie-ornamente-ciocolata-1 Chec-aroma-vanilie-ornamente-ciocolata-2

Ungem tavile, sau le tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia in ele.

Intr-o tava am presarat si ornamente de ciocolata, punand un strat de aluat, un rand de ornamente.
Coacem checurile la 180 de grade pentru 35-40 de minute, in functie de cum se prezinta la testul cu scobitoarea.

Chec-aroma-vanilie-ornamente-ciocolata-3 Chec-aroma-vanilie-ornamente-ciocolata-4 Chec-aroma-vanilie-ornamente-ciocolata-5 Chec-aroma-vanilie-ornamente-ciocolata-6

Portionam checul dupa racire, daca rezistam.

Pofta buna!

Sfaturi:

Daca albusurile nu se intaresc suficient, se va adauga si putin praf de copt.
Este indicat sa nu scoatem tavile din cuptor imediat dupa stingerea focului ci sa le mai lasam cateva minute sa nu fie trecerea prea brusca de la o temperatura ridicata la una mai scazuta.

Chec-aroma-vanilie-ornamente-ciocolata-7

 

Rețete înrudite

14 comentarii

melyp 27 April 2014 - 6:39

Un chec extrem de aromat, gustos si foarte frumos. Imi place si incheierea :)))) ,,Portionam checul dupa racire, daca rezistam."….pe langa talentul de gospodina ai si simtul umorul :))))si asta ne face bine tuturor!!! Te pup si multumim pentru reteta!

Răspuns
Maria Udrea 27 April 2014 - 7:11

Tu, Melinda, uneori ratez prezentarile deserturilor pentru ca nu rezistam sa le lasam pana se racesc si se pot portiona frumos :)))) Am niste pofticiosi in casa, care cum se trezesc vin direct la bucatarie sa vada daca a aparut ceva nou si bun. Te imbratisez cu mare drag!!!

Răspuns
melyp 27 April 2014 - 7:22

Sa-ti traiasca ,,pofticiosii", e o mare bucurie cand ii vezi langa tine in bucatarie. Cred ca ei sunt inspiratia, motorul tau. Pentru ,,ei" merita sa mai sacrificam cate o poza, doua…noi ii iertam :))))) O duminica binecuvantata!!!

Răspuns
Maria Udrea 27 April 2014 - 11:08

Multumesc, frumos! :X Ei sunt esenta vietii mele, cum imi place mie sa spun.
O duminica binecuvantata si tie!

Răspuns
simonacallas 27 April 2014 - 7:55

Fantastic arata, foarte buna ideea cu ornamentele de ciocolata 🙂

Răspuns
Maria Udrea 27 April 2014 - 8:36

Multumesc, Simona! >:D< Mie mi-a placut cum au rontait ornamentele de ciocolata :))

Răspuns
Danutza 27 April 2014 - 10:43

Ce bine arata!! E o prajitura atat de usor de facut si de buna 🙂

Pupici :*

Răspuns
Maria Udrea 27 April 2014 - 11:07

Cea mai simpla! 🙂 Pupici!

Răspuns
Sidonia Toncean 27 April 2014 - 15:07

Arata checul acesta intr-un mare fel, mai ales ca este facut cu oua de casa…..pina aici se simte aroma de vanilie !
Te tzuc cu drag !

Răspuns
Maria Udrea 27 April 2014 - 16:27

Multumesc, Sidy drag! te tzuc si eu!

Răspuns
Haplea 27 April 2014 - 17:26

Foarte bun!

Răspuns
Maria Udrea 27 April 2014 - 18:11

Multumesc! Simplu si bun!

Răspuns
Timea 4 May 2014 - 9:13

Simplu si bun!

Răspuns
Maria Udrea 5 May 2014 - 10:36

Asa este, Timea si merge foarte bine cu cafeaua de dimineata!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.