Prajitura Bounty. Prajitura cu crema de cocos.

de Maria Udrea
10 comentarii
Prajitura Bounty

Prajitura Bounty este o prajitura cu blat de cacao insiropat, crema de gris cu nuca de cocos si o delicioasa si aspectuoasa glazura de ciocolata in doua culori. Este minunata si de mare succes! Arata tare bine si pe un platou cu prajituri festive

Am preparat aceasta reteta de prajitura Bounty, inspirandu-ma de la bucatarasul Criss. Insa am cam dublat cantitatile, pentru a nu primi observatii ca a fost prea putina.

 

Ingrediente

  • Blat( 26/34 cm):
  • 6 oua
  • 200 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 1 varf lingurita sare
  • Sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • Crema:
  • 750 ml lapte
  • 8 linguri gris
  • coaja rasa de lamaie(de la 1/4 lamaie)
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 150 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 150 gr nuca de cocos
  • 1 varf lingurita sare
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 6 linguri frisca lichida
  • 50 gr ciocolata alba
  • 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare  pentru reteta de prajitura Bounty

Incepem cu pregatirea blatului. Mixam bine untul cu zaharul si putina sarepana devine cremos, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand in continuare si diluam cu laptele.

Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si le adaugam treptat in compozitia de mai sus.

Tapetam tava cu hartie de copt, adaugam compozitia pentru blat, o nivelam cu o spatula si dam tava la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade, sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

prajitura-Bounty-1 prajitura-Bounty-2

Lasam apoi blatul sa se raceasca.
Pentru sirop, punem zaharul intr-un vas inalt, la caramelizat, amestecand continuu pentru a nu se arde si deveni amarui, apoi il diluam treptat cu lapte fierbinte(trebuie avuta mare grija sa nu ne arda vaporii fierbinti!).

O parte din zahar se va intari la contactul cu laptele, dar vom mai lasa vasul la foc incet, cateva minute, pana se va dilua complet.

Turnam siropul fierbinte peste blatul racit, in strat uniform. Nu trebuie sirop mult sa inecam blatul, dar asa sa-l umezim putin pentru ca este un blat cam uscat si nu prea pufos.

Pregatim crema de gris cu nuca de cocos pentru prajitura Bounty.

Pentru crema, amestecam intr-un vas, grisul cu laptele, zaharul, coaja rasa de lamaie si putina sare si punem vasul la foc mediu, amestecand continuu in el pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.

Dam vasul deoparte de pe foc si incorporam in crema fierbinte, untul taiat bucatele si esenta de lamaie, apoi adaugam nuca de cocos.

Turnam crrema fierbinte peste blat si o nivelam uniform.

prajitura-Bounty-3

Dam prajitura la rece pentru 30 de minute pana cand se va intari bine crema, apoi o vom glazura.

Pentru glazura, punem intr-un vas pe baie de aburi ciocolata neagra maruntita si cele 6 linguri de frisca lichida, iar in alt vas ciocolata alba si cele 2 linguri de frisca lichida.

Cand se lichefiaza ciocolata neagra, o turnam peste crema de cocos, o nivelam bine, apoi trasam cateva dungi de ciocolata alba pe latimea prajiturii si cu varful cutitului, trasam niste linii pe lungimea prajiturii.

prajitura-Bounty-5

Dam din nou prajitura la rece 15-20 de minute pana se intareste glazura, apoi o putem portiona.

prajitura-Bounty-6 prajitura-Bounty-7 prajitura-Bounty-9

Spor si pofta buna!

 

Rețete înrudite

10 comentarii

melyp 9 May 2014 - 16:58

Este pur si simplu ,,fantastica", e atat frumoasa si apetisanta! Bravoooo! Buna prajiturica!!!

Răspuns
Maria Udrea 9 May 2014 - 18:55

Multumesc, draga mea, Mely! Esti tare draguta! Pupici!

Răspuns
Timea 10 May 2014 - 5:49

E foarte frumoasa!

Răspuns
Maria Udrea 10 May 2014 - 6:10

Multumesc, Timea! >:D<

Răspuns
simonacallas 10 May 2014 - 8:24

De vis, si prajitura si prezentarea. Ai asa un simt estetic deosebit, care ma face sa raman ca in fata unui tablou, ori de cate ori iti privesc preparatele. Te felicit din toata inima, ferice de cei care iti sunt aproape si se bucura de ceea ce iese din manutele tale >:D<

Răspuns
Maria Udrea 10 May 2014 - 13:56

Vaaaai, Simona!! Am tot rosit citind aprecierile tale. Multumesc frumos, dar pe langa ce faci tu si cum le prezinti, eu sunt mic copil. >:D< >:D<

Răspuns
Didi 11 May 2014 - 8:42

o aveam pe lita de la poliana dar acum pauza de delciuri. am facut altceva super-rapid din obligatie pt ca ma simteam rau

Răspuns
Maria Udrea 11 May 2014 - 8:47

Si eu o aveam demult in lista de asteptare, asa ca i-a venit randul.
Sper ca esti ok, Didi! Sanatate multa!

Răspuns
Haplea 11 May 2014 - 20:49

Delicioasa prajitura!!!

Răspuns
Maria Udrea 12 May 2014 - 5:07

Multumesc, Victor!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.