Această rețetă simplă și delicioasă de chec cu chefir și vișine este ideală pentru a ne bucura de gustul sezonier al vișinelor și de consistența umedă și răcoroasă a checului.
Ne plac mult deserturile cu vișine. Și cum vara aceasta au fost din belșug în livada mamei, nu am ezitat să prepar câteva rețete cu vișine. Iar pentru mai târziu am preparat și compot, dulceață, gem și am pus și câteva caserole la congelator.
Din categoria deserturilor cu vișine, vă recomand în mod special de pe blog rețeta de pandișpan vanilat cu vișine și caise. Este o prăjitură senzațională, dulce-acrișoară și răcoritoare. Iar servită rece, de la frigider este chiar perfectă pentru o zi de vară, caniculară.
O altă rețetă pe care v-o mai recomand cu drag de pe blog este cea de prăjitură duo cu brânză și vișine. Este gustoasă, ușoară și merge servită alături de un suc rece, un pahar cu iaurt tot rece, sau alături de cafea.
Ce este interesant la rețeta de chec cu chefir și vișine
Checul cu chefir și vișine are un aspect cuceritor, cu vișinele dispersate frumos în interiorul aluatului dens și auriu. Textura este umedă și mai densă, datorită adăugării de chefir, care conferă un plus de umiditate. Vișinele adaugă un plus de culoare și aspect spectaculos.
Gustul este delicat și plăcut, ușor dulce, echilibrat de gustul acrișor al vișinelor. Aroma subtilă de vanilie completează perfect savoarea generală.
Aromele de vanilie și chefir se îmbină frumos cu aroma naturală a vișinelor, oferind o experiență gustativă reconfortantă.
Checul este perfect de servit la micul dejun, alături de o ceașcă de ceai sau cafea. Este apreciat atât la ocazii speciale, cât și în zile obișnuite.
Găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi cu vișine care vă pot inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de chec cu chefir și vișine, aromat cu vanilie.
Chec cu chefir și vișine, aromat cu vanilie
PrinteazăINGREDIENTE
- 300 g făină
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 120 ml ulei vegetal
- 200 ml chefir
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 300 g vișine.
MOD DE PREPARARE
Prima dată pregătim vișinele pe care le spălăm, le scurgem și îndepărtăm sâmburii. Apoi le lăsăm într-o sită.
Înainte de a prepara compoziția de chec, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie de copt într-o tavă clasică de chec. O ungem cu ulei pentru a se desprinde ușor de pe chec.
Pregătim aluatul pentru chec cu chefir și vișine
Separăm în două boluri albușurile de gălbenușuri. Albușurile le presărăm cu sare și le mixăm până când devin spumoase. Adăugăm treptat zahărul și mixăm energic până când bezeaua devine fermă.
Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, apoi adăugăm chefirul și extractul de vanilie și omogenizăm compoziția. Încorporăm ușor și treptat compoziția de gălbenușuri în bezeaua de albușuri, folosind o spatulă.
Cernem făina împreună cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea direct peste compoziția de mai sus. Încorporăm acest amestec ușor în compoziție, folosind mișcări circulare, de jos în sus.
Amestecăm ușor cu o spatulă până se omogenizează.
Întindem aluatul de chec în forma de copt și presărăm vișinele pe deasupra. Presărăm o parte din vișinele scurse și le înfigem ușor în aluat, apoi presărăm altele.
Punem tava în cuptor și coacem deliciosul chec cu chefir și vișine la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute.
După coacere lăsăm checul să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi îl transferăm pe un grătar pentru a se răci complet.
Îl decorăm cu zahăr pudră și îl porționăm.
Este delicios și merită preparat ulterior și cu vișine congelate sau din compot. Merge preparat și cu alte fructe.
Să vă fie de folos!