Această budincă de dovlecei cu ardei și brânză sărată este un preparat savuros și ușor de realizat, perfect pentru gustările de vară sau pentru pauza de masă de la serviciu. Rețeta se prepară ușor, iar ingredientele sunt simple și la îndemâna oricui.
Ne plac foarte mult preparatele pe bază de dovlecei și încerc să combin dovleceii cu cât mai multe ingrediente. Folosesc dovleceii la supe și ciorbe, la aperitive și mâncăruri scăzute, dar și la salate și deserturi.
Vedeți aici și o rețetă de plăcintă cu brânză dulce și dovlecel. Este foarte gustoasă este combinația de brânză cu dovlecel și în varianta dulce.
Iar una dintre rețetele cu dovlecei îndrăgite de pe blog este cea de compot din dovlecei cu scorțișoară. Este foarte interesant acest compot. Gustul dovleceilor din compot, este asemănător cu cel al ananasului. Iar siropul este foarte aromat și gustos. Compotul poate fi servit și la micul dejun, dar și inclus în rețete de deserturi.
Vă mai recomand de pe blog și rețeta de sticksuri de dovlecei cu pesmet și parmezan. Este printre cele preferate de ai mei. Crusta de pesmet cu parmezan este deosebită. La fel și compoziția de ouă cu condimente și verdeață.
Ce este special la rețeta de budinca de dovlecei cu ardei și brânză sărată
Dovleceii oferă o textură moale și suculentă, ardeii adaugă o notă de dulceață și culoare, iar brânza sărată și smântâna aduc un gust bogat și cremos. Această budincă este versatilă, putând fi servită atât caldă, cât și rece. Poate fi o alegere excelentă pentru gustări delicioase sau pentru pachetul de a doua zi.
Rețeta poate fi adaptată după propriul gust, adăugând și alte ingrediente preferate.
Mai găsiți pe blog și alte rețete cu dovlecei, dar și rețete de budincă din diferite ingrediente, de unde vă puteți inspira.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de budinca de dovlecei cu ardei și brânză sărată.
INGREDIENTE
- 350 g dovlecei răzuiți, cântăriți după scurgere
- 3 ouă
- 150 g smântână cu 20 % grăsime
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 2 ardei copți
- 1 linguriță de dulceață de ardei iuți
- 350 g făină
- 7 g praf de copt
- sare și piper, după gust
- 1 vârf de linguriță cu nucșoară( opțional)
- 1 vârf de linguriță cu pudră de ghimbir
- câteva frunze de busuioc
- câte puțin mărar verde și pătrunjel verde
- 100 g brânză telemea sărată.
MOD DE PREPARARE
Mai întâi pregătim dovleceii pe care îi clătim apă rece, îi ștergem și îi răzuim. Presărăm sare peste ei și îi lăsăm 10 minute să se deshidrateze, apoi îi scurgem bine.
Într-un bol amestecăm ouăle cu sarea și toate condimentele, până la omogenizare. Apoi adăugăm smântâna și uleiul și omogenizăm bine compoziția. Încorporăm făina amestecată cu praful de copt și adăugăm ardeii copți, dovleceii răzuiți, verdeața tocată mărunt și dulceața de ardei iuți.
Lăsăm compoziția să se odihnească puțin, atât cât să se încălzească cuptorul la 180 de grade Celsius.
Punem hârtie de copt într-o tavă de 20/30 cm și întindem compoziția de budincă în ea. O nivelăm uniform și presărăm bucăți de brânză sărată pe toată suprafața.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasa budincă de dovlecei cu ardei și brânză sărată pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, o lăsăm să se tempereze 10 minute în tavă, apoi o transferăm pe un grătar de răcire.
O porționăm după ce se răcește și o savurăm cu poftă.
Să vă fie de folos!