Am văzut reteta acestor chiftele în aluat de bere, la Papabun.ro, mi-a plăcut și imediat am executat-o.
Mulțumesc, Găbytzu, pentru rețetă delicioasă!
Aluatul l-am făcut exact ca al Găbiței, dar am dublat cantitățile și tare mult mi-a plăcut, este un aluat foarte elastic pe care îl poți modela foarte ușor.
La chifteluțe am folosit compoziția pe care o fac eu cel mai des. Vedeti aici rețeta mea de bază pentru chiftele.
Ingrediente
- Aluat
- 900 gr făină
- 1 plic drojdie uscată
- 100 ml ulei
- sare
- 1 doză bere
- 1 linguriță zahăr
- Pentru chifteluțe:
- 750 gr carne amestec: vită + porc
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 cartof
- condimente:piper, boia de ardei dulce, cimbru, oregano
- 1 căpățână usturoi
- sare
- 25 gr unt pentru uns forma
Porții: 18: Timp de preparare: sub 60 minute
Mod de preparare pentru chiftele în aluat de bere
Începem cu aluatul care necesită un timp de frământare și un timp scurt de dospire.
A rezultat un aluat foarte elastic, cu care mi-a plăcut să mă joc. L-am lăsat la odihnit până când am pregătit caompoziția pentru chiftele.
Pregătim compoziția pentru chiftele
Carnea pentru chifteluțe am amestecat-o, proporția fiind cam 1/3 din carnea de porc și 2/3 de vită.
Am trecut prin robot ceapa și usturoiul și le-am adăugat la carne, apoi am trecut și morcovul împreună cu cartoful, pe care le-am adăugat la carne stoarse foarte bine.
Am asezonat cu condimentele și sarea și am format chifteluțele.
Formare și coacere chiftele în aluat de bere
Aluatul l-am împărțit in 18 părți cât de cât egale, pe care le-am întins sub formă rotundă, am pus chifteluțele la mijloc și am unit marginile.
Am uns forma cu unt, am așezat chiftelele una lângă alta, punându-le cu partea unde am unit marginile în jos și le-am dat la cuptor pentru 50 de minute la 175 grade.
Pe parcurs am verificat dacă în mijloc sunt coapte.
Noi am servit chiftelele în aluat de bere, cu muștar sau cu ketchup. Sunt delicioase în ambele variante.
Să vă fie de folos!