Chiftelele sunt preferatele baietilor mei, iar eu, ca reteta de baza am aceste chiftele cu amestec de legume si carne.
Combin carnea tocata cu legume in proprortie de 1:1 si ies tare gustoase chiftelele. Ca si tip de carne, folosesc un amestec in proportie de 2/3 carne de porc si 1/3 carne de vita. Dar nu este o regula. De multe ori folosesc doar carne de porc.
Vedeti aici si o reteta interesanta de chiftele în aluat de bere, preparate la cuptor.
Dar gasiti pe blog si retete de chiftele preparate cu diferite sosuri.
Iar daca regasiti gustul vostru in retetele de pe blog, le mai puteti urmari si pe pagina de Facebook.
Va astept cu surprize culinare si pe Instagram si pe Pinterest sau pe Twitter.
Mai jos aveti lista de ingrediente si modul de preparare pas cu pas pentru reteta de chiftele cu carne si legume.
Ingrediente
- 1 kg carne tocata(porc+ vita)
- 2 cepe
- 1 capatana usturoi
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 2 oua
- un praf cimbru
- un praf busuioc
- un praf piper
- sare dupa gust
- 200 ml ulei pentru prajit
Mod de preparare pentru chiftele cu amestec de legume si carne
Incepem cu pregatirea compozitiei de chiftele.
Carnea tocata trebuie sa fie si cu putina grasime pentru a nu iesi chiftelele prea uscate, de aceea eu combin vita cu porc.
Curatam ceapa si usturoiul, le spalam si le maruntim in robot, apoi le adaugam peste carnea tocata. Curatam morcovii si cartofii, ii spalam, ii trecem si pe ei prin robot, apoi ii scurgem bine de zeama, presandu-i in maini si ii adaugam peste carnea tocata.
Asezonam compozitia rezultata cu condimente si sare, adaugam cele doua oua si omogenizam bine totul.
Eu nu folosesc faina, pesmet sau paine, decat rareori.
Preparare chiftele cu amestec de legume si carne
Intr-o tigaie sau tuciulet cu peretii mai inalti, punem uleiul la incins.
Formam chiftelele de marimea unei mingi de ping pong si le scufundam in uleiul incins.
Le intoarcem de pe o parte pe alta, in timpul prajirii si le lasam pana se rumenesc bine, la foc mediu spre mare.
Le scoatem intr-o sita, sau pe prosoape de hartie absorbante, le lasam sa se scurga de grasime.
Servim delicioasele chiftele cu mustar si paine de casa. Sunt delicioase atat calde cat si reci.
6 comentarii
Doamne, ce bine arata si ce pofta mi-ai facut (emoticon care saliveaza) 🙂 Exact la fel fac si eu chiftelutele, doar ca mai adaug un pic de patrunjel tocat – cred ca am ramas cu reteta asa de la mama 🙂 Si noua ne plac mult, nu le-am facut niciodata altfel decat cu carne in amestec, din aceleasi motive pe care le-ai descris si tu 🙂
Simona si eu adaug uneori patrunjel tocat 🙂 Pup si multumesc de vizita si apreciere!
Nu am facut de foarte mult timp.Mi-ai facut o pofta de zile mari cu ele.
Eu fac deseori, ca sunt preferatele baietilor. Pup, Mihaela!
Bună ziua,Maestre!cartofii și morcovii trebuie fierți sau pot sa I rad cruzi?
Nu se fierb cartofii și morcovii, se pun cruzi. Dacă se fierbeau specificam asta în rețetă, dar am scris că se curăță și se trec prin robot.