Când am văzut prima dată o rețetă de chiftele în sos de maioneză cu iaurt și ceapă roșie, nici nu mi-a venit s-o citesc, gândind că nu e pe gustul meu așa ceva.
Apoi, am servit la o prietenă dragă așa ceva și m-a cucerit, iar cu prima ocazie, nu am mai stat pe gânduri și am preparat și eu rețeta ei.
Ideea e să combini ingredientele așa încât să obții un gust optim.
Eu am combinat aproximativ 1:1 maioneza cu iaurtul, dar fiecare poate gusta compoziția pe parcurs și mai adaugă după caz ce preferă, mai multă maioneză, sau mai mult iaurt.
În unele rețete am văzut folosindu-se și smântână, dar eu nu am pus.
Mai găsiți pe blog și:
Ingrediente
- Pentru maioneză:
- 1 gălbenuș de ou
- 1 linguriță muștar clasic
- 1 linguriță apă minerală
- sare
- 300 ml ulei
- Pentru chiftele:
- 500 g carne tocată( vită + porc)
- 1 ceapă
- 1 cartof mare
- 1 morcov
- 1 ou + 1 albuș
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- boia de ardei dulce
- ulei pentru prăjit
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- Mai avem nevoie de:
- 150 g iaurt
- 1 ceapă roșie, mare
- 125 ml oțet
- 125 ml apă
- pătrunjel verde
Porții: 4
Timp de preparare: 60 minute
Mod de preparare
Pergătire ceapa roșie
Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare.
Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi, dar eu am lăsat-o 5 ore și a fost suficient.
Se toacă ceapa solzișori sau julien și se pune într-un vas cu capac(vas de sticlă ar fi ideal).
Se presară puțină sare peste ea, apoi se acoperă cu oțet și apă, puse în cantități egale.
Se dă vasul la rece.
Preparare chiftele
Preparare maioneză
Asamblare chiftele în sos de maioneză cu iaurt și ceapă roșie
Într-un bol, se amestecă mai întâi în cantități mici, maioneza cu iaurtul și se adaugă ceapă roșie bine scursă.
Se gustă amestecul și se completează cu ingredientele enumerate, apoi se adaugă, chiftelele ( 16 la număr, în cazul meu).
Se lasă la frigider pentru cel puțin 30 de minute înainte de a fi servite.
Se presară pătrunjel verde, în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.
O rețetă asemănătoare și la Papa Bun.