Despre rețeta aceasta de chiftele în sos de roșii cu ardei copt, nu pot să spun decât că este de-a dreptul delicioasă. Chiftelele sunt preparate în stilul pârjoalelor moldovenești, iar sosul este foarte aromat. Am adăugat în sosul de roșii frunze de busuioc și rozmarin, dar și multe alte ingrediente.
O altă rețetă interesantă, preparată aproximativ asemănător este rețeta de chifteluțe de dovlecei în sos de roșii.
Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete în secțiunea ”Rețete cu carne / Carne tocată”
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de chiftele în sos de roșii cu ardei copt.
Ingrediente
- Pentru chiftele
- 750 g carne de porc tocată
- 1 ceapă
- 1 căpățână de usturoi
- 1 cartof mic
- 2 ouă
- 2 felii de pâine
- 200 ml lapte
- 5-6 frunze de leurdă
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 1/2 legătură mărar
- sare
- piper
- cimbru
- pudră de ghimbir
- 100 g pesmet
- 100 g faină
- 100 g mălai
- ulei pentru prăjit
- Pentru sos:
- 400 g roșii întregi în suc de roșii
- 5 ardei copți (capia + gogoșari)
- 30 ml ulei de măsline
- 6-7 frunze de busuioc
- 2 crenguțe rozmarin
- cimbru
- 2 foi dafin
- 2 căței de usturoi
- 250 ml supă de legume
- sare
- 1 linguriță zahăr
- praf de ghimbir
- boia de ardei iute
Porții: 6
Timp de preparare: 60 de minute
Mod de preparare pentru rețeta de chiftele în sos de roșii cu ardei copt
[/preparare]