Chiftele în sos de roșii cu ardei copt

de Maria Udrea
0 comentarii

Despre rețeta aceasta de chiftele în sos de roșii cu ardei copt, nu pot să spun decât că este de-a dreptul delicioasă. Chiftelele sunt preparate în stilul pârjoalelor moldovenești, iar sosul este foarte aromat. Am adăugat în sosul de roșii frunze de busuioc și rozmarin, dar și multe alte ingrediente.

O altă rețetă interesantă, preparată aproximativ asemănător este rețeta de chifteluțe de dovlecei în sos de roșii.

Dar găsiți pe blog mai multe astfel de rețete în secțiunea ”Rețete cu carne / Carne tocată

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de chiftele în sos de roșii cu ardei copt.

Ingrediente

  • Pentru chiftele
  • 750 g carne de porc tocată
  • 1 ceapă
  • 1 căpățână de usturoi
  • 1 cartof mic
  • 2 ouă
  • 2 felii de pâine
  • 200 ml lapte
  • 5-6 frunze de leurdă
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1/2 legătură mărar
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pudră de ghimbir
  • 100 g pesmet
  • 100 g faină
  • 100 g mălai
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru sos:
  • 400 g roșii întregi în suc de roșii
  • 5 ardei copți (capia + gogoșari)
  • 30 ml ulei de măsline
  • 6-7 frunze de busuioc
  • 2 crenguțe rozmarin
  • cimbru
  • 2 foi dafin
  • 2 căței de usturoi
  • 250 ml supă de legume
  • sare
  • 1 linguriță zahăr
  • praf de ghimbir
  • boia de ardei iute

 

Porții: 6

Timp de preparare: 60 de minute

Mod de preparare pentru rețeta de chiftele în sos de roșii cu ardei copt

Pentru chiftele, amestecăm carnea tocată cu ceapa și usturoiul, tocate fin, sau trecute prin chopper, apoi adăugăm cartoful crud, curățat, dat pe răzătoare și stors.
Pâinea se înmoaie în lapte și se scurge bine, apoi o adăugăm peste carnea tocată.
Tocăm leurda, pătrunjelul și mărarul, mărunt și le adăugăm în compoziția de chiftele, apoi asezonăm totul cu sare și condimente.
La final încorporăm cele două ouă, așa încât compoziția să fie omogenă.
Amestecăm făina, mălaiul și pesmetul și întindem amestecul pe o planșetă.
 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-1
Trecem mâinile prin acest amestec și formăm chiftelele mai mari, le aplatizăm și le trecem prin acest amestec, pe toate părțile, apoi le prăjim în ulei încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.
 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-2
 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-3 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-5
Pentru sos, trecem prin blender ardeii și roșiile și le punem la fiert împreună cu uleiul, usturoiul strivit, frunzele de busuioc rupte și crenguțele de rozmarin.
Adăugăm supa de legume, dacă avem, dacă nu, putem adăuga apă.
Fierbem sosul până se reduce ușor și se intensifică gustul de roșii și ardei și îl asezonăm după gust cu condimente și sare.
În funcție de gustul roșiilor și ardeilor, mai putem adăuga și o linguriță de zahăr.
Când sosul este ușor redus, adăugăm chiftelele și le mai lăsăm să fiarbă cam 10 minute, apoi stingem focul și adaugăm verdeața tocată.
chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-4 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-6 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-7 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-9
Sper să vă fie de folos rețeta mea de chiftele în sos de roșii cu ardei copt și vă urez de pe acum spor la preparat!
 chiftele-in-sos-de-rosii-cu-ardei-copt-10

[/preparare]

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.