Ciorba de vitel cu legume si tarhon este o ciorbita foarte buna, cu gust dulc-acrisor. Nu suntem mari amatori de preparate cu carne de vită, insa din cand in cand mai preparam cate o reteta de ciorba.
Cel mai des din carne de vitel preparam retete de gulas care au un succes deosebit.
Ingrediente
- 1 kg carne de vitel cu os
- 2 cepe galbene
- 1 morcov
- 1 pastarnac
- 1/4 radacina telina
- 10 pastai de fasole galbena
- 1 ceasca boabe de mazare(congelata)
- 1 ardei rosu, de la congelator
- 2 rosii
- sare dupa gust
- 1 lingurita tarhon
- 1 legatura patrunjel verde
- 4 l apa
- 1 ou
- 2 linguri otet de mere
Mod de preparare pentru reteta de ciorba de vitel cu legume si tarhon
Incepem cu pregatirea ingredientelor. Portionam carnea si o spalam bine cu apa rece. O lasam 10 minute in apa rece pentru a se elimina sangele.
Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el.
Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa se patrunda la testul cu furculita. Nu uitam sa inlaturam spuma care se formeaza.
Adaugam apoi legumele curatate, spalate si taiate cubulete(mai putin mazarea si ardeiul rosu care sunt congelate).
Cand morcovul si pastarnacul incep sa se patrunda, adaugam si mazare si ardeiul rosu, apoi peste cateva minute rosiile decojite si taiate.
Gustam ciorba si o potrivim de sare si presaram tarhonul.
Dupa zece minute de la adaugarea rosiilor, batem oul, adaugam otetul si le amestecam cu putina ciorba fiarta, apoi le adaugam in ciorba de pe foc, amestecand cu o spatula sa se imprastie uniform.
Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Pofta buna!
Gasiti pe blog mai multe retete de ciorba in sectiunea Supe/Ciorbe.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
4 comentarii
Foarte frumoasa prezentarea! Cred ca ciorbita este delicioasa! Felicitari!
Multumesc frumos, pentru vizita si apreciere!
Grozav de bine arata! As manca oricand o ciorba facuta de tine 🙂
Multumesc, Simona, ma magulesti! Te-as primi oricand, cu drag, la masa mea! >:D<