Am adunat în această rețetă de supă cremă de mazăre cu păstăi galbene și dovlecel toată savoarea legumelor de sezon. A ieșit tare delicioasă, mai ales servită cu crutoane aromate.
Ne plac tare mult supele cremă pentru că sunt gustoase, consistente și foarte versatile. Le putem prepara dintr-o mulțime de ingrediente din care putem face o mulțime de combinații.
Una dintre cele mai adorate rețete de supă cremă la noi în casă este cea de ciuperci – vedeți aici rețeta. Este delicioasă indiferent de tipul de ciuperci ales. Dar cum ciupercile champignon sunt cele mai populare și le găsim pe piață pe tot parcursul anului, pe acestea le folosim cel mai frecvent.
O altă rețetă de supă cremă pe care o adorăm este cea de ardei copți cu usturoi. Pe aceasta o prepar foarte des toamna, când coc mulți ardei pentru conserve. Este și gustoasă, și cremoasă, dar și plăcut colorată.
Cum preparăm rețeta de supă cremă de mazăre cu păstăi galbene și dovlecel
Pentru supa cremă de azi nu este necesar să folosim cantități precise de legume. Punem din fiecare cât considerăm, pentru a se întrepătrunde savuros gusturile. Dovlecelul are pondere mai mare pentru că este mai voluminos. În plus, el nu influențează foarte mult gustul celorlalte ingrediente. Oferă mai mult consistență și cremozitate.
Nu avem mare lucru de făcut pentru această supă cremă, decât să fierbem ingredientele împreună, apoi să le pasăm. Potrivim textura supei cu smântână lichidă și gustul cu condimente. Ca și condimente la supele cremă îmi place să folosesc, în mod deosebit, nucșoara. Este unul dintre condimentele mele preferate. Busuiocul mai este potrivit pentru o astfel de supă cremă, dar și menta.
Găsiți pe blog și o rețetă de supă cremă din mazăre cu mentă și lapte de cocos, în varianta de post – vedeți aici rețeta.
Dar mai găsiți și alte rețete de supă cremă pe blog, de unde vă puteți inspira.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de supă cremă de mazăre cu păstăi galbene și dovlecel.
INGREDIENTE
- 1 dovlecel de mărime medie
- 250 gr mazăre proaspătă
- 250 gr păstăi de fasole galbenă
- 1 ceapă mai mare
- 2 linguri de ulei
- 200 ml smântână de gătit
- sare, piper și nucșoară, după gust
- crutoane pentru servit
- pătrunjel verde și mărar.
MOD DE PREPARARE
Mai întâi clătim bine legumele și curățăm coaja dovlecelului doar dacă este mai tare sau deteriorată. Îl tocăm în cuburi. Îndepărtăm și capetele de la păstăile de fasole și le rupem în 2-3 bucăți.
Punem o oală cu trei litri de apă la fiert.
Curățăm ceapa, o tocăm și o punem la călit în ulei încins. Presărăm puțină sare peste ea, pentru a o ajuta să se deshidrateze ușor și să nu se ardă. Când începe să devină transparentă o stropim cu apă fierbinte, pentru a nu căpăta acel gust de prăjeală. Nu o călim foarte mult, doar atât cât să-și degaje aroma în ulei.
Adăugăm ceapa călită în apa care fierbe, apoi legumele pregătite. Fierbem legumele până când sunt bine pătrunse toate și se pot pasa. Cam în 15-20 de minute sunt gata.
Apoi vom scurge apa și transformăm legumele într-o pastă densă și savuroasă. Adăugăm smântâna lichidă și condimentele și omogenizăm bine compoziția pentru supă cremă de mazăre cu păstăi galbene și dovlecel. Potrivim textura supei adăugând treptat din apa scursă și amestecând pentru omogenizare.
Mai fierbem supa cremă timp de 5-6 minute pentru a se găti și smântâna. Opțional, putem adăuga și mărar verde tocat mărunt, odată cu condimentele. Va oferi o aromă deosebită supei.
Servim delicioasa supă cremă cu crutoane aromate și decorată cu pătrunjel verde. Este delicioasă atât caldă cât și rece.
Să vă fie de folos!