Cred că am tot amintit că supele cremă sunt preferatele noastre, mai ales în sezonul rece, pentru că sunt foarte consistente. Vara preferăm ciorbele și supele cu multă zeamă, să ne hidrateze. De data aceasta am preparat rețeta de supă cremă de ciuperci cu crutoane.
De câte ori prepar câte o rețetă de supă cremă, ai mei spun că aceea este cea mai bună. Însă cea de ciuperci chiar este cea mai bună.
Este delicioasă indiferent de tipul de ciuperci ales, dar cum ciupercile champignon sunt cele mai populare și le găsim pe piață pe tot parcursul anului, pe acestea le folosim cel mai frecvent. Preparăm ciupercile în diferite moduri: cu usturoi la tigaie, sub formă de supe creme, tocănițe, salate sau incluse în zacuscă.
Vedeți aici rețeta de zacuscă de ciuperci combinate cu ardei copt și vinete. Este una dintre preferatele noastre și o preparăm an de an.
Iar cea mai simplă rețetă cu ciuperci de pe blog este rețeta de ciuperci pleurotus la tigaie cu usturoi și mămăliguță. O preparăm forte des, dar și cu alte tipuri de ciuperci.
Cum preparăm rețeta de supă cremă de ciuperci cu crutoane
Supa cremă din rețeta de față se prepară foarte simplu. Ciupercile le sotăm la tigaie împreună cu capa și usturoiul și adăugăm peste ele supă de legume. Dacă ne lipsește supa de legume, putem adăuga apă. La final, după ce trecem ciupercile prin blender, adăugăm smântână și condimente. Eu folosesc busuioc, pentru că îmi place aroma lui și pudră de nucșoară. Aceasta este nelipsită din sosurile albe și supele cremă, la noi în bucătărie.
Servim supa cremă cu crutoane aromate și cu felii de ciuperci preparate pe grill.
Vedeți aici și rețeta pentru crutoane aromate.
Dacă și voi adorați supele cremă, vă invit să descoperiți mai multe astfelde rețete pe blog, în secțiunea ”Supe / Ciorbe”.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de supă cremă de ciuperci cu crutoane.
INGREDIENTE
- 1 kg ciuperci champignon albe
- 25 ml ulei de floarea soarelui
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 500 ml supă de legume
- 400 ml smântână de gătit
- 1 vârf de linguriță cu busuioc uscat
- 1/4 linguriță cu nucșoară
- sare și piper, după gust
- crutoane aromate și ciuperci fripte, pentru servit
MOD DE PREPARARE
Începem cu pregătirea ingredientelor. Curățăm ceapa și usturoiul și le tocăm mărunt. Curățăm și ciupercile de impurități și le ștergem cu prosoape de hârtie umezite, fără a le introduce în apă. Le tăiem în felii mai grosiere.
Într-o tigaie wok punem uleiul și o așezăm la foc mediu. Adăugăm ceapa și usturoiul și le călim ușor. Presărăm puțină sare și amestecăm ingredientele intens pentru a nu se arde. Sarea va deshidrata ușor ceapa și o va ajuta să nu se ardă.
Când ceapa devine sticloasă adăugăm ciupercile. Adăugăm și busuiocul uscat și amestecăm ciupercile cu ceapa și usturoiul pentru 4-5 minute. Apoi adăugăm supa de legume. Așezăm un capac peste tigaie, dar semi-acoperită și fierbem supa de ciuperci pentru aproximativ 15 minute. Apoi introducem blenderul și pasăm bine ciupercile. Le transformăm în piure.
Adăugăm smântâna lichidă și mai fierbem supa cremă de ciuperci pentru 3-4 minute. În acest timp îi potrivim gustul cu sare, piper și nucșoară.
Pentru servit, pregătim crutoanele aromate, la cuptor, iar pe grill pregătim câteva felii de ciuperci ce vor decora frumos supa cremă.
Este tare gustoasă această supă cremă de ciuperci cu crutoane aromate și ciuperci fripte! Dacă nu ați încercat-o încă, nu mai ezitați, cu siguranță va fi pe gustul familiei.