Ciorba din oase de porc cu zeama de varza

de Maria Udrea
8 comentarii
Ciorba din oase de porc cu zeama de varza în bol de servire

Ciorba din oase de porc cu zeama de varza, era preferata familiei mele, inainte de a le prepara ciorba de varză cu carne de porc afumată.

Ciorbele acrite cu zeama de varza erau de departe cele mai bune, pe cand eram eu copil.
Si acum imi plac la fel de mult, dar am descoperit si altele intre timp, care le-au devansat.

Ingrediente

  • 1 kg oase de porc proaspete
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina telina, mica
  • 1 ardei gras, verde
  • 1 ardei gras, rosu
  • 250 g rosii pentru ciorba
  • sare
  • piper
  • 4l apa
  • 1 l zeama de varza
  • tarhon
  • patrunjel

Portii: 8;
Timp de preparare: 75-80 minute

Mod de preparare pentru ciorba din oase de porc cu zeama de varza

Oasele de porc, portionate in bucati mai mici, se pun la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 5-6 minute de cum ating punctul de fierbere.

Apoi se scurge apa si se clatesc oasele si vasul, cu apa fierbinte.
Se pun din nou oasele la fiert in apa clocotita cu putina sare, in functie de cat este de sarata si zeama de varza.

Se curata legumele, se clatesc si se toaca in cuburi uniforme.

Cand carnea de pe oase este usor patrunsa, ca trebuie sa aiba si carne, cred ca asta se subintelege, adaugam radacinoasele si ceapa.

Dupa cateva minute de fierbere, completam ciorba cu zeama de varza.

Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-3 Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-4

Ardeiul il adaugam ceva mai tarziu, cand radacinoasele sunt aproape fierte, pentru a nu se inmuia prea rau. Ardeiul este bine sa ramana mai tare pentru a avea aspect placut in ciorba, dar si pentru a-si pastra cat de cat proprietatile.

Dupa ce adaugam si ardeiul, putem adauga rosiile, apoi tarhonul si mai lasam ciorba pe foc timp de 10 minute, timp in care ii potrivim gustul cu sare si piper.

Dupa stingerea focului si dupa ce se tempereaza ciorba putin, adaugam patrunjelul tocat marunt.

Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-6 Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-1

Servim ciorba fierbinte, cu ardei iute, smantana, sau simpla, dupa preferinte.

NOTA

  • Se poate adauga un ou batut, la finalul fierberii, pentru a se ingrosa zeama.
  • Se poate adauga fidea sau o mana de paste, cand ciorba este fiarta trei sferturi. Eu am preferat-o simpla.

Ciorba-oase-porc-acrita-zeama-varza-2

Sper sa va fie de folos!

Și dacă sunteți în căutarea mai multor rețete de ciorbe acrite cu zeamă de varză, găsiți pe blog o întreagă colecție, la secțiunea ”Supe/Ciorbe”.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

 

Rețete înrudite

8 comentarii

Laura Din 4 January 2016 - 11:39

Numai buna acum! 😉

Răspuns
Maria Udrea 4 January 2016 - 12:32

Daa, Laura, chiar potrivita este! >:D<

Răspuns
Robert Bădică 4 January 2016 - 14:12

Delicioasa! >:D<

Răspuns
Maria Udrea 4 January 2016 - 14:51

Multumesc, Robert! 🙂

Răspuns
Sidonia Toncean 5 January 2016 - 5:45

Noul An sa-ti aduca multa sanatate, impliniri si multe bucurii !
Te tzuc cu drag !

Răspuns
Maria Udrea 5 January 2016 - 7:19

Multumesc, Sidy drag! la fel sa fie si pentru tine! Te tzuc si eu cu mult drag!

Răspuns
Laura Nechita 5 January 2016 - 12:37

Numai cat aud de zeama de varza, salivez incontrolabil :))))
Tare buna ciorbita, savuroasa! Oare merge si cu oase de vita sa pun zeama de varza?
Muaah!

Răspuns
Maria Udrea 5 January 2016 - 12:56

Ceau, Laura!
Nu stiu daca merge zeama de varza la carnea de vita, sau cel putin eu nu am incercat, dar poti incerca tu si ne povestesti pe urma :))))
Muah!

Răspuns

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.