Simplu de preparat acest desert clafoutis cu cireșe și tare gustos!
Clafoutis este un desert tradițional franțuzesc și se prepară în special cu cireșe negre și se servește cald, pudrat cu zahăr sau asezonat cu diverse creme.
Are o textură de budincă și poate fi aromatizat după preferințele fiecăruia.
Am mai preparat acest desert și cu alte fructe.
Vedeți și rețeta de desert rapid cu struguri preparat la tigaie.
Cel mai bine se combină cu cireșe și ca gust și ca aspect, după părerea noastră.
Ingrediente
- 4 ouă medii
- 100 g zahăr
- 125 g făină
- 250 ml lapte
- 300 g cireșe
- un praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 20 g unt
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
Diametrul formei de copt: 26 cm
Mod de preparare pentru rețeta de clafoutis cu cireșe!
Dacă adorați deserturile cu cireșe, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. Le găsiți tastând cuvântul ”cireșe” în caseta de căutare.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.