Clafoutis cu cireșe. Desert rapid și delicios

de Maria Udrea
0 comentarii
Clafoutis cu cireșe

Simplu de preparat acest desert clafoutis cu cireșe și tare gustos!

Clafoutis este un desert tradițional franțuzesc și se prepară în special cu cireșe negre și se servește cald, pudrat cu zahăr sau asezonat cu diverse creme.

Are o textură de budincă și poate fi aromatizat după preferințele fiecăruia.

Am mai preparat acest desert și cu alte fructe.

Vedeți și rețeta de desert rapid cu struguri preparat la tigaie.

Cel mai bine se combină cu cireșe și ca gust și ca aspect, după părerea noastră.

clafoutis-cu-cirese-5 clafoutis-cu-cirese-7

Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 100 g zahăr
  • 125 g făină
  • 250 ml lapte
  • 300 g cireșe
  • un praf sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 20 g unt
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Diametrul formei de copt: 26 cm

Mod de preparare pentru rețeta de clafoutis cu cireșe!

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor.
Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și iar omogenizăm compoziția.
Ungem pereții formei de copt cu unt din abundență și presărăm zahăr, pentru a se desprinde prăjitura ușor după coacere.
Presărăm la baza formei cireșele, după ce le îndepartam sâmburii, apoi întindem compoziția peste ele.
Compoziția trebuie să fie fluidă ca și cea de clătite, poate chiar mai subțire puțin.
Coacem deliciosul clafoutis cu cireșe pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până când trece testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm prăjitura să se tempereze puțin, apoi o pudrăm cu zahăr si o servim fie cladă, fie rece de la frigider.
Este la fel de bună în ambele variante.
Să vă fie de folos!

Dacă adorați deserturile cu cireșe, vă invit să descoperiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira. Le găsiți tastând cuvântul ”cireșe” în caseta de căutare.

Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.