Pentru atunci când ai poftă de ceva dulce, acest desert rapid cu struguri preparat la tigaie îți poate satisface dorința, mai ales dacă vrei și ceva cu fructe.
Când spun desert rapid, înseamnă că în maxim 30 de minute este și savurat, rece sau cald, după preferințe.
În timp ce cuptorul era ocupat cu un alt preparat, eu am apelat la tigaia Regis Stone, și-a făcut de curând loc în bucătăria mea și de care m-am îndrăgostit de la prima utilizare.
Să vă spun și de ce:
- are baza din oțel inoxidabil și înveliș special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, care ajută la distribuirea uniformă a căldurii, pe toată suprafața.
- este ideală pentru a fi folosită atât pe plite cu gaz cât și pe cele cu inductie, electrice sau ceramice.
- se curăță foarte ușor și este rezistentă la zgârieturi, având un înveliș de 4 mm grosime.
- are un finisaj rustic, iar mânerul este bine fixat, astfel ca nu este niciun pericol de răsucire.
- nu necesită ungere cu grăsime, alimentele nu se vor lipi și se vor prepara uniform și mai rapid decât în alte vase.
- pot prepara orice în ea, chiar și desert, ca în cazul de față.
Am ales să prepar un desert cu struguri, de genul clafoutis-ului, care a iesit peste așteptari de bun, pentru că trebuie să vă spun, am avut ceva emoții că nu se va coace, însă a ieșit perfect.
Ingrediente
- 4 ouă
- 75 g zahăr
- un praf sare
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 200 ml lapte
- 30 ml ulei de măsline
- 10 ml esență de vanilie
- 300 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 strugure alb
- 1/2 strugure negru
- zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 15-20 g unt pentru uns tigaia
Porții: 4
Timp de preparare: 20 minute
Diametru tigaie: 28 cm
Mod de preparare desert rapid cu struguri
Tips
Mai găsiți pe blog rețete rapide de deserturi în secțiunea Dulciuri/Dulciuri diverse.
Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.