Desert rapid cu struguri preparat la tigaie

de Maria Udrea
0 comentarii
Desert rapid cu struguri

Pentru atunci când ai poftă de ceva dulce, acest desert rapid cu struguri preparat la tigaie îți poate satisface dorința, mai ales dacă vrei și ceva cu fructe.

Când spun desert rapid, înseamnă că în maxim 30 de minute este și savurat, rece sau cald, după preferințe.

În timp ce cuptorul era ocupat cu un alt preparat, eu am apelat la tigaia Regis Stone, și-a făcut de curând loc în bucătăria mea și de care m-am îndrăgostit de la prima utilizare.

Să vă spun și de ce:

  • are baza din oțel inoxidabil și înveliș special, antiaderent, cu efect de piatră încinsă, care ajută la distribuirea uniformă a căldurii, pe toată suprafața.
  • este ideală pentru a fi folosită atât pe plite cu gaz cât și pe cele cu inductie, electrice sau ceramice.
  • se curăță foarte ușor și este rezistentă la zgârieturi, având un înveliș de 4 mm grosime.
  • are un finisaj rustic, iar mânerul este bine fixat, astfel ca nu este niciun pericol de răsucire.
  • nu necesită ungere cu grăsime, alimentele nu se vor lipi și se vor prepara uniform și mai rapid decât în alte vase.
  • pot prepara orice în ea, chiar și desert, ca în cazul de față.

Am ales să prepar un desert cu struguri, de genul clafoutis-ului, care a iesit peste așteptari de bun, pentru că trebuie să vă spun, am avut ceva emoții că nu se va coace, însă a ieșit perfect.

desert-rapid-cu-struguri-9 desert-rapid-cu-struguri-10

 

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 75 g zahăr
  • un praf sare
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 200 ml lapte
  • 30 ml ulei de măsline
  • 10 ml esență de vanilie
  • 300 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 strugure alb
  • 1/2 strugure negru
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 15-20 g unt pentru uns tigaia

 

Porții: 4

Timp de preparare: 20 minute

Diametru tigaie: 28 cm

Mod de preparare desert rapid cu struguri

Mixăm ouăle cu un praf de sare, zahărul și zahărul vanilat, până acestea din urmă se dizolvă și se obține o compoziție spumoasă.
Adăugăm pe rând: uleiul, esența, laptele și omogenizăm după fiecare adaos.
La final, încorporăm făina cernută împreună cu praful de copt.
În general, la astfel de prăjituri gen clafoutis, nu se pune praf de copt.
Însă eu preparând acest desert rapid cu struguri, la tigaie, am preferat să pun, pentru siguranța coacerii și bine am făcut.
Ungem tigaia cu unt, apoi turnăm compoziția în ea.
Înfigem pe toată suprafața compoziției, boabe de struguri albi și negri din cei mari, de masă.
Așezăm tigaia pe focul aprins, cu flacăra de intensitate medie.
O acoperim cu capacul și lăsăm desertul să se coacă, până când se rumenește ușor pe margini.
Avem grijă să ștergem și capacul când se aburește prea rău și testăm desertul cu scobitoarea.

Tips

La suprafață nu se va rumeni, însă întoarcem desertul pe partea cealaltă, după stingerea focului.
Îl mai lăsăm în tigaie 5-6 minute, cât timp pereții tigăii se vor menține încinși, iar procesul termic va mai continua asupra preparatului.
Deci eu am lăsat desertul 15 minute, la foc mediu și încă 6 minute întors pe partea cealaltă, cu focul stins și capacul așezat.
Noi l-am servit ușor cald, pudrat cu zahăr cu aromă de vanilie.
Strugurii albi s-au menținut întregi în timpul procesului termic, dar cei negri s-au înmuiat pe alocuri, colorând compoziția cu sucul lor.
Sper să vă placă desertul meu rapid cu struguri și vă recomand cu mare încredere și tigaia Regis Stone!

desert-rapid-cu-struguri-11

desert-rapid-cu-struguri-7

Mai găsiți pe blog rețete rapide de deserturi în secțiunea Dulciuri/Dulciuri diverse.

Și dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.

Vă aștept cu surprize culinare și pe  Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Rețete înrudite

Lasă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.