Când eram copil, era o tradiție in zona noastră, adică prin nordul Olteniei, hotar cu Muntenia, ca în luna mai, când înfloresc salcâmii, gospodinele să prepare, care mai de care, gogoși cu flori de salcâm. Se răspândea o aromă tare plăcută în tot satul, de-ți era mai mare dragul, dar și mare poftă.
Gogoșile se preparau cu lapte bătut, natural, ouă de la găinile din ogradă și făină proaspăt măcinată. Ieșeau tare pufoase și aromate.
Particip cu această rețetă la provocarea „Tradiție și gastronomie românească”, găzduită în luna mai de blogul meu.
O altă rețetă de gogoși cu amintiri din copilărie este rețeta de gogoși cu lingura sau gogoși rapide cu iaurt. Le prepara mama tot cu iaurt de casă.
Dar găsiți mai multe rețete de gogoși pe blog de unde o puteți alege pe cea care vă inspiră.
Iar dacă regăsiți gustul vostru în rețetele de pe blog, le mai puteți urmări și pe pagina de Facebook.
Vă aștept cu surprize culinare și pe Instagram și pe Pinterest sau pe Twitter.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de gogoși cu flori de salcâm și amintiri din copilărie.
Ingrediente pentru gogoși cu flori de salcâm
- 3 ouă
- 250 g iaurt de băut
- 100 g zahăr
- 3 plicuri zahăr vanilat
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- ulei pentru prăjit.
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor
- flori de salcâm
Mod de preparare pentru rețeta de gogoși cu flori de salcâm
Cum preparăm gogoșile cu flori de salcâm